Δήμος Κηφισιάς: Συντονισμένες ενέργειες για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Συντονισμένες ενέργειες για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας

Υπεγράφη από την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η απόφαση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που αφορά στην έγκριση των σχετικών μελετών (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική) για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Επίσης, στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητήθηκε, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, και εγκρίθηκε, το αίτημα του Δήμου Κηφισιάς για την παρέκκλιση των όρων ως προς το ύψος της προσθήκης του σχολικού συγκροτήματος. Όπως σημειώνει ο Δήμος, «μια διαδικασία που απαιτεί περίπου 8 μήνες, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε μόλις 15 ημέρες. Ένα ακόμη εμπόδιο ξεπερνιέται ώστε να φτάσουμε στην ανακατασκευή και την προσθήκη νέου κτηρίου περίπου 1.400 τ.μ.».

Στη συζήτηση παρέστησαν, και υποστήριξαν τις θέσεις του Δήμου Κηφισιάς, ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καυγαλάκης, ο μηχανικός του Δήμου, Διονύσης Μεταξάς, και η ομάδα του μελετητικού γραφείου Γ. Αραχωβίτη.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς κάνει λόγο για «συντονισμένες ενέργειες» από πλευράς της και συγκεκριμένα σημειώνει ότι: «Με τη ρύθμιση του επιτρεπόμενου ύψους της προσθήκης του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας σε σχέση με το υφιστάμενο διατηρητέο κτίσμα ολοκληρώθηκε ο φάκελος για το “λαβωμένο σχολείο”. Επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για την έκδοση αδείας δόμησης. Το σχολείο θα ξαναζήσει και θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet