Δεν έχουν ούτε… τακτ στην αντιγραφή
Κοινωνία

Δεν έχουν ούτε… τακτ στην αντιγραφή

Δεν είναι διόλου άσχημο να αναπαράγονται οι ειδήσεις και τα ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, αρκεί αυτό να γίνεται με τουλάχιστον σαφή αναφορά στην αρχική πηγή των δημοσιεύσεων. Κάτι που φαίνεται ότι είναι έξω από τη λογική του ιστοτόπου “Kifisia Press”.

enypografaΈτσι, οι “συνάδελφοι” του εν λόγω ιστoτόπου πήραν το ρεπορτάζ του enypografa.gr με τίτλο “Πώς ψήφισαν οι Δ.Ε. στην Κηφισιά”, το οποίο είχε δημοσιευτεί στις 27 Μαΐου 2014, κράτησαν ίδια και τη φωτογραφία με το δημαρχείο και την κάλπη, το δημοσίευσαν αυτούσιο (λέξη προς λέξη) στις 13 Ιουνίου 2014 και βέβαια, για να “επικυρώσουν” το προϊόν του “μόχθου τους” έβαλαν και το “Γράφτηκε από τον/την Kifisia Press”. 

To enypografa.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του ιστοτόπου Kifisia Press, τόσο με ηλεκτρονικά μηνύματα (2 στο e-mail του kifisiapress1ιστοτόπου κι ένα ως σχόλιο κάτω από το συγκεκριμένο άρθρο), όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που αναφέρει ο ιστότοπος, αλλά ουδεμία ανταπόκριση είχε.

Εμείς τι παραπάνω να γράψουμε; Προφανώς εάν μιλήσουμε για δημοσιογραφική δεοντολογία να μην γίνουμε αντιληπτοί από τους “συναδέλφους” στο Kifisia Press. Τους καλούμε, λοιπόν, να μας παρακολουθούν καθημερινά, γιατί θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, τα οποία μπορούν να κλέβουν ανενόχλητοι και να τα οικειοποιούνται. Μόνο να φροντίζουν τουλάχιστον να αλλάζουν αναφορές του τύπου “καλύπτει δημοσιογραφικά το enypografa.gr”, γιατί εκτίθενται και προκαλούν σύγχυση στους αναγνώστες τους…

kifisiapress2

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Βασιλης Νομικος

    Το σπορ του να κλεβεις τα κειμενα του αλλου, δεν ειναι βεβαια κατι καινουργιο, και δυστυχως δυσκολα θα εκλειψει… Βλεπεις Θανο μου οτι και να κανεις δεν μπορεις να προστατευτεις… Θελω ομως να πιστευω και να ελπιζω πως ο κοσμος , εστω και μεριδα του, θα αρχισει να καταλαβαινει καποια πραγματα. Μην σταματας να μαχεσαι οπως εως σημερα , και να τιμας την πολύπαθη δημοσιογραφία, που τοσο σε χρειαζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet