ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες
Κοινωνία

ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες

Η εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς με θέμα «Χτίζοντας την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες – Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» η γ.γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα η οποία αναφέρθηκε στις πολιτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων, την ενδυνάμωση των γυναικών στην ανάληψη θέσεων ευθύνης, αλλά και στο σκοπό και στις δράσεις της ΓΓΔΟΠΙΦ για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας από τις δομές του Δικτύου που περιλαμβάνουν την τηλεφωνική γραμμή SOS15900, τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες φιλοξενίας αλλά και την κοινωνική επανένταξη των στο χώρο εργασίας με ειδικό πρόγραμμα από την ΔΥΠΑ.

Από την πλευρά του Δήμου ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και με το Κέντρο Κοινότητας που διαθέτει άρτιο προσωπικό κοινωνικών επιστημόνων. Στον Δήμο Κηφισιάς ανέφερε, ο δήμαρχος, ότι υπάρχει έντονη η παρουσία των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, όπως για παράδειγμα η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς. Αναφορικά με την επικαιρότητα τόνισε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα είναι η πρόληψη/ενημέρωση, η προβολή υγιών προτύπων και η ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς Αγγελική Παπάζογλου αναφέρθηκε στη συγκρότηση και το έργο της Επιτροπής, στις συνέργειες με άλλες επιτροπές και φορείς του Δήμου καθώς και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό την προώθηση των θεμάτων ισότητας και πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών ενώ παρουσίασε το τοπικό σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet