Διαδικτυακά εφέτος οι συναντήσεις του Κέντρου Πρόληψης Προνόη με το «Ταξίδι στ’ όνειρο»
Κοινωνία

Διαδικτυακά εφέτος οι συναντήσεις του Κέντρου Πρόληψης Προνόη με το «Ταξίδι στ’ όνειρο»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς Προνόη – ΟΚΑΝΑ ενημερώνει ότι συνεχίζει της διαδικτυακές συναντήσεις με την ομάδα εκπαιδευτικών «Ταξίδι στ’ όνειρο».

Ειδικότερα, το Κέντρο αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 19/10/2020 συνδεθήκαμε ξανά σαν ομάδα και συνεχίζουμε τις δίωρες συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών για το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ταξίδι στ’ όνειρο». Για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς –  ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΝΟΗ.

Εδώ και αρκετούς μήνες ζούμε και εργαζόμαστε με την Covid-19 πανδημία, με τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και προστασίας μας από αυτόν και με βασικές επίσημες στρατηγικές μετριασμού για την πρόληψη και μείωση μετάδοσής του την φυσική απόσταση και την σχεδόν καθολική χρήση μάσκας πλέον.

Η (σωματική και όχι μόνο) εγγύτητα που συνδέει τους ανθρώπους αλλάζει μορφές. Οι διαπροσωπικές σχέσεις φαίνεται να διαμεσολαβούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά από την έννοια της απόστασης. Πόσο κοντά; Πόσο μακριά; Διά ζώσης ή εξ αποστάσεως; Με αυτούς τους όρους οργανώνεται πλέον η καθημερινότητα όλων και με αυτήν την συνθήκη καλούμαστε  να σχεδιάσουμε τις παρεμβάσεις μας  με τις/τους συνεργάτες μας και τις/τους αποδέκτες της δράσης μας.

Πως άραγε σχεδιάζει κανείς παρεμβάσεις σε συνθήκες κρίσης, αβεβαιότητας και επισφάλειας; Τρόποι υπάρχουν σίγουρα, μιας και οι συνθήκες από την εμφάνιση της πανδημίας, δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ιδανικές. Με ένα βήμα την ημέρα, με δειλά ξεκινήματα, με απότομα τέλη, με μικρές και μεγάλες απώλειες, η πρόληψη προσαρμόζεται, αλλάζει και εξελίσσεται.

Έτσι κι εμείς συνεχίζουμε τη συνεργασία μας από εκεί που σταματήσαμε την περσινή χρονιά τις διά ζώσης συναντήσεις μας και φτιάχνουμε ένα πλάνο για φέτος. Στην ομάδα συμμετέχουν 15 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι από σχολεία της Β’ Π.Ε. Περιφέρειας.

H Αρχοντούλα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός-ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΝΟΗ – ΟΚΑΝΑ, θα συνεχίσει και την φετινή σχολική χρονιά, τον συντονισμό της ομάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet