Διακρίσεις 4 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2020-21
Κοινωνία

Διακρίσεις 4 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2020-21

Τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2020-2021 του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, με τίτλο «Νotre collection de rêves et de découvertes» (Η συλλογή μας με όνειρα και ανακαλύψεις).

[Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεπέρασαν τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με μεγάλο ενθουσιασμό και έμπνευση δημιούργησαν τα δικά τους φανταστικά ελληνικά νησιά και προσκάλεσαν Γάλλους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, συγχαίρουν τα παιδιά, την εκπαιδευτικό κ. Χασιώτη και τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου και αναφέρουν σχετικά με τα βραβεία:

Το πρώτο βραβείο πήρε η Στ’ τάξη του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς. Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από το πανέμορφο νησί της Ίου και δημιούργησαν το δικό τους φανταστικό νησί που το ονόμασαν «Κορονα-ίος» (Coronai-os). Αυτό το μικρό νησί, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ίο, είναι το πιο ήρεμο νησί των Κυκλάδων! Στο παραδείσιο νησί που ονομάσαμε «Κορονα-ίος», οι κάτοικοι δεν αρρωσταίνουν ποτέ! Ελάτε στο νησί μας για να ανακαλύψετε το μυστικό μας!

Το δεύτερο βραβείο πήρε η Ε’ τάξη του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς. Oι μαθητές μας δημιούργησαν το δικό τους φανταστικό νησί που το ονόμασαν «Μύθος, το νησί των παραμυθιών» (Mythos, l`île aux contes). Το υπέροχο αυτό νησί βρίσκεται κοντά στη Μήλο και προσφέρει στους επισκέπτες του πολλές εκπλήξεις και αρχαίους μύθους! Όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν τους μύθους αυτούς και τους διηγούνται στους επισκέπτες με μεγάλη προθυμία!Ελάτε στο νησί μας για να ανακαλύψετε τους αρχαίους μύθους και τους απίστευτους θρύλους μας!

Η Στ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας πήρε το τρίτο βραβείο με το «Το νησί της Ελευθερίας» (L`île de la Liberté). Όλοι οι κάτοικοι του νησιού της Ελευθερίας είναι ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Το νησί της Ελευθερίας είναι ένα νησί με φωτεινά χρώματα, με χαρούμενες φωνές και με αρμονικές μελωδίες. Καλώς ήρθατε στο νησί όπου όλα είναι απίστευτα και όλα είναι δυνατά!

Το Ε1 τμήμα του 6ου Δημοτικού Κηφισιάς πήρε επίσης το τρίτο βραβείο με το «Το νησί των Ονείρων» (Onironissi, L`île de rêves). Το νησί των Ονείρων είναι ένα ξεχωριστό Ελληνικό νησί! Στο νησί αυτό όλα είναι δυνατά! Έλα να ονειρευτείς μαζί μας!

Στον διαγωνισμό πάνω από 4.000 συμμετέχοντες δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά νησιά και προσπάθησαν να αποτυπώσουν τις εμπειρίες τους και τα όνειρά τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς εργάστηκαν με ενθουσιασμό για δημιουργία με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Γαλλικής γλώσσας Βάσιας Χασιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet