Διευκρινίσεις για αίτημα αποζημίωσης της Άννας Βίσση από τον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Διευκρινίσεις για αίτημα αποζημίωσης της Άννας Βίσση από τον Δήμο Κηφισιάς

Σε δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα αποζημίωσης που έχει καταθέσει στον Δήμο Κηφισιάς η καλλιτέχνης Άννα Βίσση και το οποίο αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν, από τη νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου 2014, αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της στην Εκάλη, απαντά ο Δήμος Κηφισιάς με τις ακόλουθες διευκρινίσεις.

Ακολουθεί η απάντηση:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με αίτημα που έχει καταθέσει η καλλιτέχνης κ. Άννα Βίσση στον Δήμο Κηφισιάς και αφορά υλικές ζημιές που υπέστησαν αντικείμενα που βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας της οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Αντιπλημμυρικό έργο για τη διαχείριση των υδάτων υπάρχει μπροστά από την οικία της κ. Βίσση (τριπλό φρεάτιο). Επιπλέον αρμόδια αρχή για τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.
  2. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα φρεάτια στην περιοχή της Εκάλης είχαν καθαριστεί εγκαίρως (14/9/2014) και μάλιστα πριν την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου.
  3. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς που άντλησε τα νερά από το υπόγειο της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας τα διοχέτευσε στο φρεάτιο που βρίσκεται μπροστά από την οικία της και απορροφήθηκαν άμεσα, κάτι που αποδεικνύει πως τα φρεάτια δεν ήταν βουλωμένα και η Καθαριότητα του Δήμου είχε κάνει καλά την δουλειά της.
  4. Η Πολιτική Προστασία Κηφισιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα άντλησης των υδάτων όπως άλλωστε έκανε και στα υπόλοιπα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Κηφισιάς.
  5. Στον Δήμο Κηφισιάς έχει κατατεθεί αίτημα εκπροσώπου της κ. Βίσση στο όποιο ζητείται να πληροφορηθεί τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να αποζημιωθεί. Το αίτημα της θα απαντηθεί εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο όγκος των υδάτων κατά την νεροποντή της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet