Δράσεις με σκοπό την υποστήριξη των ανέργων στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δράσεις με σκοπό την υποστήριξη των ανέργων στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κηφισιάς

Οι δράσεις με σκοπό την υποστήριξη των ανέργων ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, για την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Την οργάνωση και επίβλεψη των δράσεων ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς, Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Παντελεάκης, με τη σημαντική συμβολή της διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας και Πληροφορικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της, Αλέξανδρου Σουλαχάκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις αφορούν κυρίως ατομικές συναντήσεις με τους ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας και επικεντρώνονται στους πιο κάτω άξονες:

  1. Συμβουλευτική επαγγελματικής καθοδήγησης/σταδιοδρομίας.
  2. Εκπαίδευση στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.
  3. Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.
  4. Ενημέρωση για δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης του ΟΑΕΔ, των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης και άλλων σχετικών φορέων.
  5. Δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο των δράσεων, στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας της περιοχής μέσα από πιλοτικές ενέργειες συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ Κηφισιάς, με επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο Κηφισιάς και με ιδιωτικούς φορείς απασχόλησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας, με σκοπό την ενημέρωση του Κέντρου Κοινότητας για θέσεις εργασίας στην περιοχή και στη συνέχεια ενημέρωση των ανέργων, επισημαίνει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet