Δράσεις του Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς σε Νέα Ερυθραία και Πεντέλη
Κοινωνία

Δράσεις του Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς σε Νέα Ερυθραία και Πεντέλη

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» προχώρησε σε δύο δράσεις με εκπαιδευτικές μονάδες στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου Πεντέλης υλοποίησε μονοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Φροντίζοντας τη Δυσκολία, με Συνταγές Ανθεκτικότητας». Πρόκειται για ένα μονοήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών που οραματίζεται εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες και την εργασιακή εξάντληση, μαθαίνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και να είναι σε επαφή με τα συναισθήματά τους.

Επίσης, τον Ιανουάριο έως και τον  Μάρτιο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ολιστικών παρεμβάσεων στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διά ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση στον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, με θέμα «Διαχείριση επιθετικών συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου», με συντονίστρια την κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό MEd-ψυχοθεραπεύτρια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε διά ζώσης ομιλία στους γονείς του σχολείου με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Σχολικού Εκφοβισμού», με συντονίστρια την κ. Διονυσία Γιαννοπούλου, κοινωνική λειτουργό – ψυχοθεραπεύτρια, αν. επιστημονικά υπεύθυνη. Τέλος, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε όλους τους μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Β΄ τάξης με θέμα  «Καλές Πρακτικές Πρόληψης και Διαχείρισης Επιθετικών Συμπεριφορών στον χώρο του σχολείου», με συντονίστριες τις κ.κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό MSc-ψυχοθεραπεύτρια και Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό MEd-ψυχοθεραπεύτρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet