Δράση ενημέρωσης των αστέγων της περιοχής πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Δράση ενημέρωσης των αστέγων της περιοχής πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς

Το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης των αστέγων της περιοχής στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των αστέγων που χρήζουν ανάγκης κοινωνικής φροντίδας για τις κοινωνικές και τις στεγαστικές δομές που βρίσκονται στην Αττική, καθώς και για τις προνοιακές και επιδοματικές παροχές που μπορεί να δικαιούνται.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προσπάθειας της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου για την κοινωνική μέριμνα των αστέγων σημειώνει η διοίκηση.

Η ενημέρωση έγινε με τη μορφή προφορικής και έντυπης πληροφόρησης, καθώς κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τον ΜΚΟ «Κλίμακα» ενημέρωσαν εν κινήσει τους ενδιαφερόμενους.

Η ομάδα δράσης έδωσε πληροφορίες για παροχές που αφορούν την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών αστέγων και απόρων που βρίσκουν κατάλυμα, ως στέγη, στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Δόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για κοινωνικά συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικούς ξενώνες, ενώ ενημερώθηκαν για προγράμματα κοινωνικών και προνοιακών παροχών.

Οργανωμένο όχημα της «Κλίμακας», στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελούμενο από γενεαλόγο, κοινωνιολόγο και νοσηλευτή, σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας έδωσαν όλες τις πληροφορίες στους αστέγους τόσο για θέματα στεγαστικής κάλυψης όσο και για θέματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet