ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Να γίνει χώρος για παιδιά η βίλα Μιχλ
Κοινωνία

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: Να γίνει χώρος για παιδιά η βίλα Μιχλ

Ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο, προτείνει τρόπους αξιοποίησης της δωρεάς της Βίλας Τόνυ και Πατρούλας Μιχλ, την οποία προσέφερε στον Δήμο Κηφισιάς η εκλιπούσα Πατρούλα Καμπάνη-Μιχλ. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα παιδιά μπορούν να βρουν ένα δικό τους δημιουργικό χώρο χάρη στη δωρήτρια Πατρούλα Καμπάνη-Μιχλ, όπου τρισάγιο εις μνήμη της, πραγματοποιείται το πρωί της Κυριακής 13 Απριλίου 2014, ένα χρόνο από την εκδημία της.

Η «Βίλα Τόνυ και Πατρούλας Μιχλ» έχει περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς και διαθέτει εκτός από το κτίσμα και κήπο περίπου 4 στρεμμάτων. Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης» μελετά και προτείνει η «βίλα» να μετατραπεί σε φιλόξενο χώρο για τα παιδιά μας.

Στον άνετο αυτό χώρο μπορεί να μεταφερθεί ο Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κηφισιάς που βρίσκεται στην οδό Σουλίου 5 και το Β΄ Παράρτημά του επί της οδού Όθωνος. Με τη μεταφορά των παιδικών σταθμών ο Δήμος Κηφισιάς θα εξοικονομεί 40.000 ευρώ ετησίως καθώς οι προαναφερθέντες παιδικοί σταθμοί δεν στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια.

Παράλληλα, στο ίδιο κτήριο μπορεί να δημιουργηθεί «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης» παιδιών ηλικίας 6-12 ετών. Η οικονομική κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ελληνική οικογένεια, η οποία αναζητεί ευέλικτες λύσεις στις καθημερινές της ανάγκες. Αυτές μπορεί να τις προσφέρει ο Δήμος δημιουργώντας ένα κέντρο που θα προσφέρει στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες. Η λειτουργία του, μάλιστα, τις απογευματινές ώρες 16:00-20:00 αλλά και τα Σάββατα 8:00-16:00 θα διευκολύνουν και τους γονείς που εργάζονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet