Δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα για να κόψουμε το κάπνισμα από το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα για να κόψουμε το κάπνισμα από το Κ.Π. «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης (Κ.Π.) των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς ανακοινώνει την έναρξη του νέου προγράμματος συνεργασίας του, με το εργαστήριο Προληπτικής Καρδιολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος) και την Ειδική Ακαδημαϊκή Μονάδα Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς (Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας) του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» αναφέρει:

Πρόκειται για ένα ψυχοκεκπαιδευτικό πρόγραμμα που, μέσω ψυχολογικής υποστήριξης, θα ενισχύει τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να κόψουν το κάπνισμα και θα τους παρέχει την βοήθεια που χρειάζονται, προκειμένου να διατηρήσουν την διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του προγράμματος το οποίο θα συντονίζεται από το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», θα γίνει ενημέρωση και παρεμβάσεις από όλη την επιστημονική ομάδα του ιατρείου διακοπής καπνίσματος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες θα πληροφορηθούν για τις παρεχόμενες φαρμακοθεραπείες και τη λειτουργία του ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.

Επιπλέον, θα γίνεται συμβουλευτική παρέμβαση από ειδικούς υγείας της  Ειδικής Ακαδημαϊκής Μονάδας Μελέτης Καπνισματικής Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Λόγω των μέτρων που επιβάλλει η πρόληψη της διασποράς της Covid-19, η ομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Tο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών, η κάθε μία. Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί μία ατομική διαδικτυακή συνάντηση με το κάθε μέλος και τη συντονίστρια της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και εκείνος/η να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τους σκοπούς και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Σε ποιους απευθύνεται:

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες καπνιστές και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι 12 άτομα. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Τρόπος διεξαγωγής προγράμματος:

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, π.χ. υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, laptop ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ZOOM.

Έναρξη:

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00-20:30. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη την παραπάνω ώρα.

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα:

Δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχών:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της αίτησης,  στην ιστοσελίδα του Κ.Π. «ΠΡΟΝΟΗ», www.pronoi.org.gr, στο πεδίο «Δηλώσεις Συμμετοχής» μέχρι τις 2 Μαρτίου 2021.

Πληροφορίες:

Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc, ψυχοθεραπεύτρια, επ. υπεύθυνη Κ.Π, «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς. Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 9:00-14:30, στο: 210 8082673 ή μέσω email: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet