Δύο νέες βιντεοσκοπημένες ομιλίες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων
Κοινωνία

Δύο νέες βιντεοσκοπημένες ομιλίες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κηφισιάς με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς ενημερώνει ότι, με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου, ανήρτησε την Τρίτη 19/5 δύο νέες βιντεοσκοπημένες ομιλίες στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Οι ομιλίες αυτές, όπως ενημερώνει, εντάσσονται στον κύκλο «Μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας» τον οποίο επιμελείται ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης.

Το θέμα της πρώτης ομιλίας «H Γενοκτονία στο Μικρασιατικό Πόντο μια άγνωστη αλλά επίκαιρη σελίδα της Νεοελληνικής Ιστορίας» θα σχολιάσουν οι ομιλητές Βλάσης Αγτζίδης, δρ Παν/μιου Θεσσαλονίκης, ιστορικός και Γιώτα Ιωαννίδου, ηθοποιός, συγγραφέας.

Το θέμα της δεύτερης ομιλίας «Αφιέρωμα στον Νίκο Καπετανίδη από την Τραπεζούντα και στον αγώνα του Τύπου για ελευθερία και ανεξαρτησία» θα σχολιάσουν οι ομιλητές Κώστας Καπετανίδης, ερευνητής, συγγραφέας και Βλάσης Αγτζίδης.

Τις δύο ομιλίες θα βρείτε στον σύνδεσμο της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς στο YouTube.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet