Δύο σχολεία του Δήμου Κηφισιάς και ένα της Ν. Φιλαδέλφειας συνεργάζονται για την ανακύκλωση
Κοινωνία

Δύο σχολεία του Δήμου Κηφισιάς και ένα της Ν. Φιλαδέλφειας συνεργάζονται για την ανακύκλωση

Σχολεία του Βόρειου Τομέα Αθηνών συνεργάζονται για την ανακύκλωση. Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας, του 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς Κηφισιάς και του 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας,

Για τη συνεργασία αυτή ενημερώνει η δασκάλα Πληροφορικής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, Ειρήνη Παπαδοπετράκη, με το ακόλουθο κείμενό της:

Τρία σχολεία από τον Βόρειο Τομέα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Φιλαδέλφειας, ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τη δράση «Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών».

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε μέσα από το ευρωπαϊκό έργο eTwinning «e-Waste around us» κατά τη διάρκεια του μαθήματος ΤΠΕ σε συνεργασία με άλλα δέκα σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Ρουμανία, Ισπανία).

Μετά από επικοινωνία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», τα σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικρών συσκευών, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο και στον οποίο έχουν πρόσβαση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Έτσι, ξεκίνησε να δημιουργείται η πράσινη-οικολογική γωνιά στα τρία αυτά σχολεία.

Σε συνεργασία με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.», διοργανώθηκαν παρουσιάσεις και στα τρία σχολεία από περιβαλλοντολόγους.

Επίσης, μέσω αυτής της δράσης, τα σχολεία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools και έτσι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club). Είναι πια μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, καθώς και με συμμαθητές άλλων σχολείων και χωρών, ευαισθητοποιήθηκαν αποτελεσματικά στα θέματα της ανακύκλωσης και ειδικά στην ανακύκλωση ηλεκτρ(ον)ικών αποβλήτων, αποκτώντας οικολογική συνείδηση. Δημιούργησαν συνεργατικά έργα, προβληματίστηκαν, πρότειναν λύσεις για το σχολείο και ανέλαβαν την διάχυση του έργου, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία, προετοιμάζοντας έτσι τον εαυτό τους να αναλάβουν ενεργή δράση ως μελλοντικοί πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet