Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς στις 23 Μαΐου
Κοινωνία

Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς στις 23 Μαΐου

Ο Δήμος Κηφισιάς και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) εγκαινιάζουν το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας του Δήμου την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 12 το μεσημέρι.

Το ΚΕΠ θα λειτουργεί στην Κάτω Κηφισιά επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, αρ. 3.

Τα εγκαίνια θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος θα αναλύσει «Τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας».

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κηφισίας, Απόστολος Κασιούρας, και ο πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας, Γιώργος Τσούλος.

Θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα «Πρωτόκολλα Πρόληψης» από την επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, Ασημίνα Σωτηροπούλου, MSc.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς είναι μια νέα δημοτική δομή, που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων  νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει στους πολίτες να κάνουν συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό τους, ώστε να θωρακίσουν την υγεία τους.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:

  • Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.
  • Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Πρόληψη καρκίνου του μαστού.
  • Πρόληψη καρκίνου του προστάτη.
  • Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  • Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων – καρδιαγγειακός κίνδυνος.
  • Πρόληψη μελανώματος.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet