Εγκαινιάστηκε ο Παιδικός Σταθμός «Μιχλ» στην Κάτω Κηφισιά
Κοινωνία

Εγκαινιάστηκε ο Παιδικός Σταθμός «Μιχλ» στην Κάτω Κηφισιά

Ο Παιδικός Σταθμός «Μιχλ», ο 11ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κηφισιάς παραδόθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 επίσημα στην κοινωνία, καθώς εγκαινιάστηκε από τη διοίκηση του Δήμου. Η εμβληματική κατοικία Μιχλ (Κοκκινάκη 5, Κάτω Κηφισιά) γέμισε πάλι ζωή και αντηχούν οι φωνές των παιδιών από άκρη σε άκρη.

Ο νέος παιδικός σταθμός είναι ο 11ος του Δήμου Κηφισιάς και ανακατασκευάστηκε με δημοτικούς πόρους. Οι χώροι του κτίσματος διαμορφώθηκαν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, σε σύγχρονες αίθουσες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για Παιδικό Σταθμό.

Η Βίλα Μιχλ έχει περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς από κληροδότημα της Πατρούλας Καμπάνη-Μιχλ και διαθέτει εκτός από το κτίσμα και κήπο περίπου 3,5 στρεμμάτων.

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο στους τομείς της παιδικής μέριμνας, της υποστήριξης της οικογένειας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο» τονίζει η διοίκηση του Δήμου, η οποία χαρακτηρίζει τον Σταθμό ως το «11ο διαμάντι του Δήμου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μαζί με τον αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, που χοροστάτησε της τελετής, καθώς και με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παντελεάκη έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Φίλιππο Χίο.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου, όπως σημείωσε, «σε σύντομο χρονικό διάστημα η εμβληματική βίλα Μιχλ να μετατραπεί σε σύγχρονο παιδικό σταθμό και να γεμίσει και πάλι ζωή από τις φωνούλες και τα παιχνίδια των παιδιών».

Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό, όπως τόνισε, έργο που επιτελείται στον τομέα της παιδικής μέριμνας, της υποστήριξης της οικογένειας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο. Ο κ. Θωμάκος τόνισε ότι: «Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει μεγάλη σημασία στη μέριμνα της προσχολικής ηλικίας φροντίζοντας όλα τα παιδιά να φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές του Δήμου. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο μας τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών. Στις δομές του Δήμου φιλοξενούνται 800 παιδιά και απασχολούνται 190 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Στους παιδικούς σταθμούς προσφέρονται επιπλέον προγράμματα όπως θεατρολογία, γυμναστική και αγγλική γλώσσα».

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς ανέδειξε και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, τονίζοντας ότι «πρόκειται για έναν επικίνδυνο πειραματισμό, καθώς η προσχολική αγωγή των Δήμων χαρακτηρίζεται από ποιότητα και φροντίδα που δεν μπορούν να δοθούν άμεσα από τα δημόσια σχολεία».

Ακολούθως, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παντελεάκης δήλωσε «ικανοποιημένος» διότι «ο Δήμος Κηφισιάς κατάφερε να τηρήσει τους όρους του κληροδοτήματος και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να μετατρέψει τη βίλα από διώροφη κατοικία σε παιδικό σταθμό, με γνώμονα τις εθνικές προδιαγραφές καταλληλότητας παιδικών σταθμών». Αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ έκανε λόγο για άρτια κατάρτιση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και μεγάλη προσφορά τους προς τα παιδιά, η οποία, όπως είπε, αναγνωρίζεται και από τους γονείς.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Μιχλ, Αγγελική Κασινέση, μετέφερε τους χαιρετισμούς από τους συγγενείς της οικογένειας στο Λος Άντζελες, και ευχαρίστησε τον Δήμο που υλοποίησε το έργο, σημειώνοντας: «Το έργο έπρεπε να γίνει και αισθάνομαι γεμάτη γι΄ αυτό. Η δωρήτρια δεν είχε την τύχη να έχει δικά της παιδιά, τώρα η αγκαλιά της, εκεί που βρίσκεται, γέμισε με παιδικές φωνές».

Στη συνέχεια οι συγγραφείς Πηνελόπη Κουρτέζη και Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη διάβασαν αποσπάσματα από παιδικά βιβλία διάβασαν οι συγγραφείς .

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν τα μικρά παιδιά έκοψαν την πολύχρωμη κορδέλα του κήπου του παιδικού σταθμού. «Οι χαρούμενες φωνούλες τους ενώθηκαν με τα τιτιβίσματα των πουλιών που στέκονταν στα αιωνόβια δέντρα της αυλής και η όμορφη γειτονιά της Κάτω Κηφισιάς γέμισε και πάλι ζωή» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet