Εκδήλωση μνήμης για τους 145 πεσόντες Έλληνες Αιγυπτιώτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τελέστηκε στην Κηφισιά
Κοινωνία

Εκδήλωση μνήμης για τους 145 πεσόντες Έλληνες Αιγυπτιώτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τελέστηκε στην Κηφισιά

Την Κυριακή 24η Οκτωβρίου τελέσθηκε η λιτή ετήσια τελετή μνήμης για τους 145 πεσόντες Έλληνες Αιγυπτιώτες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο μνημείο τους επί της πλατείας Ηρώων του Άστεως Αιγυπτιωτών στην Κηφισιά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμό του προέδρου Δ.Σ./ΟΣΑΕ, Μάρκου Μάστρακα προς τους προσελθόντες και όσους συνέδραμαν στη πραγματοποίησή της, επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Κηφισιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο, επετειακή ομιλία από τον κ. Γιώργο Μαρκουλή για το νόημα της θυσίας των Ηρώων κατά τον Β’ Π.Π. και προσκλητήριό τους από τον κ. Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους, κατάθεση τριαντάφυλλων αντί στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, που ερμήνευσαν οι Αιγυπτιώτες ηθοποιοί Πάνος Κατέρης και Βαρβάρα Κυρίτση, και παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους: του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής, Σπυρίδων Καμαλάκης, της Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, της Πρεσβείας Αιγύπτου, ο κ. Mohamed El Ghazawy, του Δήμου Κηφισιάς οι κ.κ. Σταύρος Ζαπάντης και Γιάννης Παντελεάκης και ο επίτιμος πρόεδρος ΟΣΑΕ, Γιώργος Οικονομίδης.

Η τελετή έκλεισε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Δ.Σ./ΣΑΕ, Κώστα Μηχαηλίδη και τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Φίλιππου Χίου.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet