Εκδήλωση μνήμης στην Έξοδο του Μεσολογγίου
Κοινωνία

Εκδήλωση μνήμης στην Έξοδο του Μεσολογγίου

Στις 15 Μαρτίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», σε μια βραδιά ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στην έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, η φιλόλογος Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, βασισμένο στα γεγονότα της ηρωικής εξόδου του 1826, σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Την ομιλήτρια προλόγισε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, καθώς και η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλωνίων, Λίλη Χατζηγεωργίου.

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νίκος Δένδιας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον Δήμο Κηφισιάς για τη διοργάνωση της ιστορικής μνήμης των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, ο τ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεννηματάς, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δ. Βικέλας», Νικήτας Κόκκαλης, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς και νυν δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Βάρσος, ο πρ. υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, η κ. Γεωργία Θωμάκου, ο συγγραφέας Ανδρέας Ζούλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Κηφισιάς, Διονύσης Κεκάτος, η πρόεδρος του Καλλιτεχνικού & Πολιτιστικού Σωματείου Κηφισιάς «Απόλλων Μουσηγέτης», Ολυμπία Μπισκίνη, η πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Τα παιδιά της Γης», Τζίνα Σιδηροπούλου, ο αντιστράτηγος Νίκος Κολόμβας, καθώς και πολλοί Μεσολογγίτες οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet