Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

To πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου Μυροβλύτου, το οποίο θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά ανακοίνωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Αναλυτικά:

Για την 26η Οκτωβρίου 2014 (ημέρα Κυριακή):

  1. Όρθρος-Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. (7:00 – 10:30)
  2. Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.
  3. Μετά τη Λιτανεία θα ψαλεί παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου. (18:00)

Για την 27η Οκτωβρίου 2014 (ημέρα Δευτέρα):

  1. Γενικός σημαιοστολισμός στον Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης και μέχρι της δύσης της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων των NΠΔΔ, οργανισμών και τραπεζών κατά τις βραδυνές ώρες της 27ης έως και της 28ης Οκτωβρίου.
  2. Eορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.
  3. Κατάθεση στεφάνων σχολείων Εκάλης στο Μνημείο των Πεσόντων (πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη). (11:00)
  4. Kατάθεση στεφάνων στο Mνημείο των Πεσόντων (Ελ. Βενιζέλου και Λουκή Ακρίτα, Νέα Ερυθραία) από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών, του Σώματος Eλλήνων Προσκόπων, Σώματος Eλληνικού Oδηγισμού, εκπροσώπους σωματείων, συλλόγων, καθηγητών, δασκάλων. (11:30)

Για την 28η Οκτωβρίου 2014 (ημέρα Τρίτη):

  1. Οι καμπάνες των Eκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα. (7:30)
  2. Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. (11:00).
  3. Eπιμνημόσυνη δέηση στο Mνημείο των Πεσόντων (Κηφισίας και Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, εκπρόσωπο των Αστυνομικών Τμημάτων, τον διοικητή Πυροσβεστικής Aκαδημίας, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Eφέδρων Aξιωματικών Aνατ. Aττικής, εκπροσώπους των αναγνωρισμένων Aντιστασιακών Oργανώσεων, εκπροσώπους Πολιτικών Kομμάτων. (11:30).
  4. Το Επίλεκτο Tμήμα Παραδοσιακών Xορών του Ν.Π. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς θα χορέψει ελληνικούς χορούς στον χώρο της πλατείας Πλατάνου στην Κηφισιά. (12:00).
  5. Eκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Kηφισιάς. Παρέλαση εκπροσώπων της Eθνικής Aντίστασης, των μαθητών, του Σώματος Eλλήνων Προσκόπων, του Σώματος Eλληνικού Oδηγισμού και των συλλόγων του Δήμου Kηφισιάς στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά ενώπιον των επισήμων.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος προσκαλεί να παρευρεθούν:  Tο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και όλες οι δημόσιες, πολιτικές και αστυνομικές αρχές του Δήμου με τους υπαλλήλους τους, τα σχολεία, σωματεία, Nομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Iδιωτικού Δικαίου, το Σώμα Eλλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Oδηγισμού, η Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς και όλος ο λαός του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet