Ενδιαφέρουσα εσπερίδα της ΔΕΠΙΣ «Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα»
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα εσπερίδα της ΔΕΠΙΣ «Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα αφιερωμένη στη Γυναίκα, με θέμα «Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα», διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κηφισιάς (ΔΕΠΙΣ) τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στην Έπαυλη Δροσίνη όπου παρουσιάστηκαν διάφορες πτυχές για τη θέση της γυναίκας διαχρονικά.

Στην αρχή η κ. Ζέτη Κασιμάτη, αντιδήμαρχος Κηφισιάς, πρόεδρος ΔΕΠΙΣ που συντόνιζε την εσπερίδα έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό επισημαίνοντας το σημαντικό έργο της Επιτροπής.

Οι επτά εισηγητές-τριες αναφέρθηκαν στον ρόλο και τη θέση της γυναίκας από την αρχαία Σπάρτη μέχρι τη σύγχρονη περίοδο. Ο κ. Τσούτσος ανέπτυξε εξαιρετικά το θέμα «Γυναίκα και Χριστιανική Αγωγή». Περνώντας σε νεώτερες περιόδους η κ. Λάουρα Αλιπράντη, δρ. Κοινωνιολογίας, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΙΣ, μίλησε για τη θέση και τους κοινωνικούς ρόλους  των ανδρών και των γυναικών στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής κατά την προβιομηχανική και μέχρι την περίοδο της εκβιομηχάνισης (μέχρι το 1960).

Κλείνοντας την εσπερίδα η κ. Αφροδίτη Μπλέτα, δικηγόρος, πρόεδρος της Ευρωπ. Ένωσης Γυναικών – Ελληνικό Τμήμα και υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη σύγχρονη γυναίκα, στις σύγχρονες εξελίξεις, στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αυτή επωμιστεί τονίζοντας την ανάγκη για δράσεις και πολιτικές που θα προάγουν την ισότητα των δύο φύλων στη σημερινή κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet