Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις στην εκδήλωση για τη “Βία κατά των Γυναικών”
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις στην εκδήλωση για τη “Βία κατά των Γυναικών”

Σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη «Βία κατά των γυναικών: ένα εκτεταμένο, αθέατο φαινόμενο» που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Κηφισιάς,  την Πέμπτη 26  Νοεμβρίου 2015, στο δημαρχείο Κηφισιάς, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το κοινό που στήριξε τη δράση με τη συμμετοχή του και συνεχάρη τη ΔΕΠΙΣ για την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της. Παράλληλα τόνισε πως το μήνυμα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πρέπει να περάσει προς κάθε κατεύθυνση καθώς οι κοινωνίες δεν πρέπει να φοβούνται και να σιωπούν απέναντι στο κοινωνικό αυτό φαινόμενο.

«Προκαλεί όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και έκπληξη το γεγονός ότι εν έτη 2015 τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο εξακολουθεί να καταγράφεται πληθώρα περιστατικών βίας κατά των γυναικών» επεσήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων και Χορηγιών Ζέτη Κασιμάτη και πρόσθεσε ότι «Οφείλουμε να ενώσουμε, να υψώσουμε τις φωνές και τις δράσεις μας, ώστε οι αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης να γίνουν μέρος του συλλογικού κοινωνικού ασυνείδητου και στη συνέχεια  να μετουσιωθούν σε καθημερινή κοινωνική πρακτική. Ένας κόκκος άμμου είναι και η προσπάθεια της Επιτροπής μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Αμείωτο κράτησαν το ενδιαφέρον η ομιλία της διευθύντριας Ερευνών ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών), Ιωάννας Τσίγκανου, η οποία παρουσίασε ερευνητικά δεδομένα για τη βία των γυναικών στη χώρα μας και αποτελέσματα ερευνών που έχουν εκπονηθεί από ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα.

Ακολούθησε η ομιλία της αντιπροέδρου της ΔΕΠΙΣ, συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, δρ. Κοινωνιολογίας Λάουρας Αλιπράντη,  η οποία αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο European Institute for Gender Equality και οι οποίες αναδεικνύουν τις ποικίλες πτυχές για το φαινόμενο της βίας και συγχρόνως προτείνουν δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η περιφερειακή σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αθηνών Φωτεινή Βρύνα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ειδική σύμβουλος Έλενα Τριπερίνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για τη βία κατά των γυναικών ενώ μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και το βιβλίο της κα Μαίρης Σιμώνη-Λιόλου «Εγκλήματα χωρίς τιμωρία» (εκδόσεις Κηφισιά), στους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η γενική γραμματέας του Δήμου Χριστίνα Κοντάκου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κλασσικής Μουσικής, Ευγενία Παπαδήμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet