Ενδιαφέρουσα ομιλία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Κηφισιά
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα ομιλία για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Κηφισιά

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη  στην Κηφισιά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πολιτικός, ο διπλωμάτης. Αποτίμηση μιας μακράς πορείας με διαχρονική αξία». Ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς.

Ο ομιλητής, έμπειρος διπλωμάτης, που υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα πιο κρίσιμα και κομβικά σημεία της νεότερης Ιστορίας μας, τον Εθνικό Διχασμό και μαζί στο γενικότερο φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Κατά την ομιλία του ο κ. Γεννηματάς αναφέρθηκε και σε άγνωστες πτυχές που άπτονται της σύγχρονης Ιστορίας μας.

Την ομιλία παρακολούθησαν πολιτικοί, πρέσβεις, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, άνθρωποι των γραμμάτων, επιχειρηματίες κ.λπ. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην υπουργός και πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο ακαδημαϊκός καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, ο κ. Παύλος Ιωαννίδης.

Τον ομιλητή προλόγισαν η κ. Λίλα Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», Αχιλλέας Κουρέπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet