Ενδιαφέρουσες διαλέξεις από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του Γ΄ Κύκλου Διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Δήμου (Έπαυλις Δροσίνη, Αγ. Θεοδώρων & Δ. Κυριακού).

Πρόκειται για τις ακόλουθες ομιλίες:

  • «Ενδοψυχικοί διάλογοι» – Από τον ψυχαναλυτή, δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Σιακαντάρη. Από τις 17:30 έως τις 19:00,
  • «Ησίοδος και Αρχίλοχος. Η μεγάλη πολιτισμική επανάσταση του 8ου και του 7ου αιώνα π.Χ.» – Από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Santa Βarbara, UCLA, Απόστολο Αθανασάκη. Από τις 19:10 έως τις 20:30.

Ενδιαφέρουσες ήταν, όμως, και οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 5 και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα:

Μια εξαιρετική ομιλία του φιλόλογου Ανδρέα Μωρίκη με θέμα «Συζητώντας για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη» παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στις διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Νίκος Αντωνόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στην Έπαυλη Δροσίνη.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες φιλοξένησε και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Νίκος Αντωνόπουλος». Η αρχαιολόγος Λένα Μανούσου μίλησε για τις «Αρχαιολογικές Διαδρομές», και η αρχαιολόγος και διευθύντρια της Ελληνικής Αποστολής στην όαση Σίουα της Αιγύπτου, Λιάνα Σουβαλτζή, παρουσίασε το θέμα «Αλέξανδρος – Διόνυσος το κοινό όραμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet