Εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κ.Π. «Προνόη» στις 7/5
Κοινωνία

Εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κ.Π. «Προνόη» στις 7/5

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και το Δίκτυο Εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του φέτος, προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση «20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΝΟ-ΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, στις 19:00, στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου 24 &  Μυρσίνης).

Το Κέντρο «ΠΡΟΝΟΗ» αναφέρει σχετικά: «Πριν από 20 χρόνια, στα Αλώνια της Κηφισιάς, την έδρα του Κέντρου Πρόληψης,  αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες και τις δυσκολίες της οικογένειας, των σχολείων, της Κοινότητας και “ανοίξαμε” της πόρτα μας για να φροντίσουμε και να υποστηρίξουμε. Η Κοινότητα μας εμπιστεύτηκε, “άνοιξε” την καρδιά της, μοιράστηκε τις αγωνίες, τους φόβους και τους προβληματισμούς της, μας αγκάλιασε και την αγκαλιάσαμε και εμείς. Έτσι, δημιουργήσαμε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε μια γέφυρα επικοινωνίας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών με πυξίδα «το μαζί». Με το σύνθημα “Προνο-ούμε και Φροντίζουμε Την Κοινότητα”, φυτεύουμε τους σπόρους της “Πρόληψης”, που είναι η αυτογνωσία, η αποδοχή, η ενσυναίσθηση, η ουσιαστική επικοινωνία, τα όρια και η αλληλοϋποστήριξη για να ανθίσουν στενοί δεσμοί, ψυχική υγεία, ισορροπία και ανάληψη προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης.

Μέσα σε αυτήν την εικοσαετία υλοποιήθηκαν εκατοντάδες παρεμβάσεις από την επιστημονική ομάδα και τους εθελοντές του Κ.Π. “Προνόη”, καθώς και πρωτότυπα και καινοτόμα προγράμματα και δράσεις στην κοινότητα με εξαιρετική ποσοτική και ποιοτική και αξιολόγηση από τα οποία ωφελήθηκαν πάνω από 140.000 άτομα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κτλ)  σε θέματα που αφορούν την πρόληψη των εξαρτήσεων και του σχολικού εκφοβισμού, το ασφαλές διαδίκτυο, την γονεικότητα, την ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα κ.ά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το πολύπλευρο έργο και ένας σύντομος απολογισμός  των δράσεων,  μέσα από παρουσιάσεις και βίντεο που έχει  επιμεληθεί το Δίκτυο Εθελοντών μας και η Επιστημονική Ομάδα. Στο τέλος την εκδήλωση, θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά,με έντεχνα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, η μουσική παράσταση “Τα τραγούδια της παρέας” με την Μαρίνα Γκρεγκουάρ, την Αγγελική Πέππα και τον Γιώργο Αναστασόπουλο. Σας περιμένουμε με χαρά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet