Επίσπευση διαδικασιών για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας με εντολή Χρ. Σπίρτζη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επίσπευση διαδικασιών για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας με εντολή Χρ. Σπίρτζη

Ευρεία σύσκεψη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από αίτημα του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ενώ παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Βασίλης Καραγιάννης.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Κηφισιάς, εντολές για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην άδεια δόμησης και στα τεύχη δημοπράτησης από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για το «λαβωμένο» σχολικό συγκρότημα της Νέας Ερυθραίας.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Βασίλης Καραγιάννης, ενημέρωσε ότι οι μελέτες που παρελήφθησαν από τον Δήμο Κηφισιάς για το σχολικό συγκρότημα και την προσθήκη της νέας πτέρυγας ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς έθεσε την ανάγκη της συντομότερης δυνατής προώθησης των διαδικασιών ώστε να εκδοθεί σύντομα η οικοδομική άδεια και να δημοπρατηθεί το έργο μέσω ΕΣΠΑ. Ο υπουργός συμφώνησε, όπως σημειώνει ο Δήμος, απόλυτα και δήλωσε ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος τη διαδικασία.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε εντολή για επίσπευση έκδοσης της οικοδομικής άδειας και για το 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, Αδάμες (Οικισμός Γράμμος – Φοίνικας).

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, εκτός από τις αναγκαίες επισκευές και ενισχύσεις στο υπάρχον κτήριο, η προσθήκη του νέου κτηρίου θα οδηγήσει σε ένα σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κτηριολογικού προγράμματος για τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητας 300 μαθητών, με ανεξάρτητες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και τοποθέτηση όλων των διευκολύνσεων για ΑμεΑ.

Στη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών με τον δήμαρχο Κηφισιάς, ο κ. Θωμάκος έθεσε και τοπικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου, όπως το θέμα των διοδίων, της Λεωφόρου Κύμης στον ανισόπεδο κόμβο Κηφισιάς, κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet