Επαναλειτουργία του Δημόσιου Γυμνασίου Εκάλης στηρίζει το Δ.Σ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Επαναλειτουργία του Δημόσιου Γυμνασίου Εκάλης στηρίζει το Δ.Σ. Κηφισιάς

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς το ψήφισμα συμπαράστασης σχετικά με την επαναλειτουργία του Δημόσιου Γυμνασίου της Εκάλης.

Το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. ως έκτακτο θέμα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Ψήφισμα συμπαράστασης σχετικά με την επαναλειτουργία του Δημόσιου Γυμνασίου της Εκάλης

1. Γνωρίζοντας τον όγκο των μαθητών που φοιτούν στα γυμνάσια της περιοχής μας, ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται άλλο ένα Γυμνάσιο, ώστε να αποσυμφορηθούν και τα υπάρχοντα.

2. Πιστεύουμε ότι τα σχολεία, πρέπει να είναι σχολεία γειτονιάς και οι μαθητές να μην απομακρύνονται από την περιοχή τους.

3. Λαμβάνοντας υπόψιν την ολοένα αυξανόμενη εισροή μαθητών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, το Γυμνάσιο της Εκάλης θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, δηλαδή να είναι έτοιμο να δεχτεί μαθητές τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016.

4. Η ΔΕΠ θα πρέπει να προβεί σε μια σοβαρή εκτίμηση των πληθυσμιακών δεδομένων και αναγκών ώστε να υπάρχει μια μακροχρόνια πρόβλεψη για τις ανάγκες σε σχολικά κτίρια και να πράξει ανάλογα.

5. Επειδή το Γυμνάσιο της Εκάλης δεν θα στεγαστεί σε Δημόσιο κτίριο, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το επόμενο βήμα να είναι η δημιουργία του Δημόσιου κτηρίου που θα το στεγάσει.

Σαφώς συμφωνούμε και στηρίζουμε την επαναλειτουργία του Δημόσιου Γυμνασίου Εκάλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet