«Επικίνδυνη η λειτουργία του λεβητοστασίου στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας»
Κοινωνία

«Επικίνδυνη η λειτουργία του λεβητοστασίου στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας»

Για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του λεβητοστασίου στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Σε επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του συλλόγου, Ευαγγελία Σωτηροπούλου, αναφέρεται ότι το σχολεί δεν μπορεί να θερμανθεί, καθώς υπολείπονται σοβαρές εργασίες επισκευών στον λέβητα, η μη υλοποίηση των οποίων από τον Δήμο Κηφισιάς καθιστά τη λειτουργία του επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

28 Νοεμβρίου 2017

Να παγώσουμε ή να καούμε;
Να οριστεί επιτέλους από τον Δήμο τεχνικός υπεύθυνος για τη λειτουργία των λεβητοστασίων!

Σε επίσκεψη του συντηρητή καυστήρα στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, στις 24/11/2017, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της θέρμανσης διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται άμεσα, λόγω σοβαρής επικινδυνότητας:

  1. Αντικατάσταση παροχής γραμμής πετρελαίου από τη δεξαμενή πετρελαίου προς τον καυστήρα, λόγω διαρροής αυτού στον χώρο του λεβητοστασίου.
  2. Τοποθέτηση αυτόματων πυροσβεστήρων οροφής 12 κιλών.  

Ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να μπει μπροστά η θέρμανση χωρίς να προηγηθούν αυτές οι εργασίες.

Φτάσαμε λοιπόν στο τραγελαφικό σημείο δύο ημέρες πριν την επίσημη έλευση του χειμώνα, η σχολική κοινότητα να είναι μπροστά στο δίλημμα: Να γίνεται μάθημα με κουβερτούλες, τα παιδιά να γράφουν διαγωνίσματα με παγωμένα χέρια και ν’ αυξηθούν οι απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών από κρυολογήματα ή να  ρισκάρουμε «παίζοντας με τη φωτιά».

Θεωρούμε ότι η αιτία αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τη μεριά του Δήμου η πολύ σοβαρή τεχνική υπόθεση της συντήρησης και επίβλεψης της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων των σχολείων έχει αφεθεί στην τύχη της. Είναι απόλυτος παραλογισμός η καλή λειτουργία των λεβητοστασίων να εξαρτάται από τις τυχόν «εγκυκλοπαιδικές γνώσεις» των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων. Οι δ/ντές και δ/ντριες έχουν καθημερινά να επιλύσουν δεκάδες γραφειοκρατικά, οργανωτικά, παιδαγωγικά προβλήματα και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους και σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, η διαρκής ενασχόλησή τους με μηχανολογικά θέματα.

Απαιτούμε από τον Δήμο ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ και περαιτέρω ν’ αναλάβει την ευθύνη των κτηρίων του.

Ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η προληπτική συντήρηση, η επιτήρηση της ασφαλούς λειτουργίας των λεβητοστασίων και γενικότερα των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών κτηρίων θα είναι προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών, του περιβάλλοντος, αλλά και μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet