Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε στις 6 Νοεμβρίου 2015 τον δεύτερο κύκλο του πιλοτικού επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο BOYS & GIRLS PLUS.

Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στη διαδικτυακή σειρά Boys and Girls, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 – 19 ετών, εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής, προστατεύοντας τους από τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών οργανώθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του υπουργείου Παιδείας, Ευαγγελία Φρυδά.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Κηφισιάς, 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 1ο ΓΕΛ Χολαργού, 10ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο Γυμνάσιο Ψυχικού,  ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου.

Το BOYS & GIRLS PLUS  έχει την έγκριση του  Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης, στην αξιολόγησή τους για το BOYS & GIRLS PLUS τα εξής:

  • «Κατατοπιστικό και ελκυστικό πρόγραμμα για τους μαθητές».
  • «Πραγματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση μακροπροθέσμων προβλημάτων συμπεριφορών υψηλού κινδύνου μαθητών στα σχολεία».
  • «Δεν χάνεις τον χρόνο σου με την εφαρμογή  του συγκεκριμένου προγράμματος στους μαθητές».
  • «Μπορεί το πρόγραμμα να ανταποκριθεί ρεαλιστικά στις ανάγκες τις καθημερινότητας των μαθητών», κ.ά.

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις κυρίες: Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγο Υγείας MSc και συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργό, συντονίστρια του επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus  ή εναλλακτικά να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα BOYS & GIRLS PLUS.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet