Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τα προβλήματα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
Κοινωνία

Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τα προβλήματα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Τα σοβαρά και εκτεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ως χαρακτηριστικό δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής για την Υγεία, φέρνουν στη Βουλή 28 βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

«Από την εκδήλωση της πανδημίας η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να στηρίξει ολόπλευρα το ΕΣΥ, προχώρησε σε μια σειρά από παρεμβάσεις που επ’ ουδενί απαντούν στην κρίση δημόσιας υγείας αλλά ούτε και αναγνωρίζουν τον καθημερινό αγώνα του προσωπικού σε αυτό, ενώ την ίδια στιγμή πριμοδοτούν λογικές εξυπηρετήσεων και εκδικητικών συμπεριφορών που στο βάθος αποκαλύπτουν τον στόχο για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του», αναφέρουν ενδεικτικά οι βουλευτές, ως προς το γενικό πλαίσιο πολιτικής, στην Ερώτησή τους με θέμα: «Απαιτείται άμεση λύση στα τεράστια προβλήματα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”».

Αναφορικά με τα συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Οι καταγγελίες που μας έχουν γνωστοποιηθεί για τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου παρουσιάζουν μια τρομακτική εικόνα διάλυσης ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, καθώς επίσης και αδιαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης προσωπικού σε θέσεις ευθύνης κ.λπ.».

Σημειώνεται επίσης ότι «οι ελλείψεις, τα προβλήματα, η υποχρηματοδότηση έχουν γίνει καθεστώς τα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και έχουν θέσει ουσιαστικά σε κίνδυνο την ίδια την εύρυθμη λειτουργία του και την περίθαλψη των νοσηλευομένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet