Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς καλεί τον Δήμο να δώσει λύση στα προβλήματα των μαθητών με την τηλεκπαίδευση
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς καλεί τον Δήμο να δώσει λύση στα προβλήματα των μαθητών με την τηλεκπαίδευση

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς δεν φαίνεται να αστειεύεται όσον αφορά την τηλεκπαίδευση και τις ελλείψεις σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν μαθητές σε δημόσια σχολεία της πόλης, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.

Στη νέα ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί τον Δήμο Κηφισιάς «να τηρήσει τη δέσμευσή του και να καλύψει τις άμεσες ανάγκες τουλάχιστον για τα παιδιά που δεν συμμετέχουν, λόγω έλλειψης εξοπλισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία, με έκτακτη επιχορήγηση αποκλειστικά για το θέμα αυτό».

Ειδικότερα, η Ένωση Γονέων Κηφισιάς αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στις 9/11/2020 ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και στις 18/11/2020 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα νηπιαγωγεία. Και στην Πρωτοβάθμια (νηπιαγωγεία και δημοτικά) η παρακολούθηση ορίστηκε από την υπουργό Παιδείας ως υποχρεωτική και με απουσίες, ενώ το υπουργείο δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για τον εξοπλισμό των σχολείων προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα έστω στοιχειωδώς.

Τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης και οι ελλείψεις του εξοπλισμού των σχολείων και των παιδιών είναι πολύ μεγάλες.

Συνεχίζοντας να προκαλεί το κοινό αίσθημα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα αυξηθεί ο εξοπλισμός των σχολείων κατά 90.000 συσκευές που θα σταλούν σε όλα τα σχολεία της επικράτειας για το 1.500.000 των μαθητών των σχολείων μας… (σημειώνουμε ότι στην προηγούμενη εξαγγελία της για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας μιλούσε για 50.000 συσκευές για τους 600.000 μαθητές που θα σταλούν).

Και στην πόλη μας, στην Κηφισιά, υπάρχουν πολλά παιδιά χωρίς εξοπλισμό με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και με ακατάλληλες συνθήκες συμμετοχής  (παρακολούθηση από κινητό).

Εκτός των μαθησιακών προβλημάτων, της ανισότητας και των διαφορετικών ταχυτήτων στην εκπαίδευση των μαθητών, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ανυπολόγιστες ψυχολογικές επιπτώσεις στις ψυχές μικρών παιδιών που βρίσκονται αποκλεισμένα, λόγω έλλειψης εξοπλισμού  και την απόγνωση των οικογενειών τους.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων της Κηφισιάς καταβάλλουμε κοινή, συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του αποκλεισμού των παιδιών από το σχολείο τους.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Το οφείλουμε εμείς ως γονείς στα παιδιά μας, το οφείλουμε εμείς ως πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ενωμένοι, στα παιδιά μας.

Οι ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα αφορούν σε χρόνιες ελλείψεις των σχολείων μας που ποτέ δεν είχαν τους απαραίτητους πόρους για να λειτουργήσουν και να εξοπλιστούν, όπως θα έπρεπε.

Όπως στο πολύπαθο σύστημα Υγείας, έτσι και στην Παιδεία, η πανδημία ήρθε να φωτίσει τις τραγικές ελλείψεις και τις χρόνιες παθογένειες, αλλά και να αναδείξει με τον πιο απόλυτο τρόπο τη σημασία τους ως δημόσια αγαθά.

Στην πόλη μας, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες τουλάχιστον για τα παιδιά που δεν συμμετέχουν, λόγω έλλειψης εξοπλισμού στην εκπαιδευτική διαδικασία, με έκτακτη επιχορήγηση αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

  1. Καλούμε όλους τους διευθυντές άμεσα να αποστείλουν τις ανάγκες κάθε σχολείου ώστε να είναι καταγεγραμμένες και συγκεκριμένες. Παρόλα αυτά αρκετοί Σύλλογοι Γονέων έχουν σαφή εικόνα και έχουν ενημερώσει και τους διευθυντές.
  2. Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσής της, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet