Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς συμμετέχει στην εκπαιδευτική κινητοποίηση της 13ης Μαΐου
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Κοινωνία

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς συμμετέχει στην εκπαιδευτική κινητοποίηση της 13ης Μαΐου

Η Ένωση Γονέων Κηφισιάς θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης 13 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο αντιδράσεων για το «αντι-εκπαιδευτικό», όπως σημειώνει, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Ως Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλουμε ομόφωνα το «αντι-εκπαιδευτικό» νομοσχέδιο που το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει σε συζήτηση, εν μέσω πανδημίας και προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

  • Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα, άρα συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Λύκειο εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α’ Λυκείου (αντιπαραθέτουμε την εμπειρία της συντριπτικής αύξησης της σχολικής αποτυχίας στο πρόσφατο παρελθόν, όταν εφαρμόστηκε).
  • Ανώτατο όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια: Περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους.
  • Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών. Χυδαίο ανταγωνισμό.

Λέμε «Όχι» στο μάθημα – «τηλε-SHOW», δεν μένουμε σιωπηλοί!

Διεκδικούμε να δωθούν τώρα λεφτά για την Παιδεία, για ένα δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σχολείο, για σχολική στέγη και  μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν μαζικά στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 13 Μάη, στις 13.00 μ.μ., στα Προπύλαια, με όλα τα μέσα προστασίας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet