Η απώλεια στη ζωή του εφήβου συζητήθηκε στην Ακαδημία Γονέων της «Προνόη»
Κοινωνία

Η απώλεια στη ζωή του εφήβου συζητήθηκε στην Ακαδημία Γονέων της «Προνόη»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» η τρίτη συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Η απώλεια στη ζωή του εφήβου: θάνατος, διαζύγιο, απώλεια εργασίας γονέων».

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια δρ. Μάγια Αλιβιζάτου, παιδοψυχολόγος, διασχολική συντονίστρια Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προσέγγισε σφαιρικά και ολοκληρωμένα το ομολογουμένως δύσκολο θέμα της απώλειας στα παιδιά και στους εφήβους. Μέσα από την ομιλία της εξήγησε στους συμμετέχοντες το τι συνιστά απώλεια και θρήνο στη ζωή μας, τους σωστούς τρόπους επεξήγησης και ενημέρωσης των παιδιών, τις συνήθεις αντιδράσεις των παιδιών στις απώλειες (διαζύγιο και πένθος) και τον θρήνο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς να προσφέρουν την υποστήριξή τους και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη»

Μετά τη λήξη της εξαιρετικής αυτής ομιλίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Π. «Προνόη» από την πρόεδρο του Κέντρου, Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου κα Βαλασόπουλου, κα Βενιζέλου, κ. Μπιτζάνης, κα Βρύνα και κα Ρούσσου, καθώς και οι κα Βλάχου, κ. Κουρμαδιάς και ο κ. Παπαδόπουλος.

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ, και τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας (Βίλα «Κώστα», Λουκή Ακρίτα 4 – Ν. Ερυθραία). Για περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:  τηλ 210-8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected], εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet