Η διάρρηξη στο σπίτι του δημάρχου και η ασφάλεια στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Η διάρρηξη στο σπίτι του δημάρχου και η ασφάλεια στον Δήμο Κηφισιάς

Η αναφορά του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18/2/2015, στην περιπέτεια που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του από την εισβολή διαρρηκτών στο σπίτι του (Λήστεψαν τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο), ανέδειξε τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν και οι τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Ο κ. Γ. Θωμάκος ζήτησε εξαρχής να μην γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και -εμμέσως πλην σαφώς- επανέλαβε την κριτική του προς τα ΜΜΕ για την «υπερβολική», κατά τον ίδιο, δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος της διάρρηξης στην οικία του. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο γεγονός στον Δήμο Κηφισιάς, όπου -όπως υποστήριξε- παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες έχουν να σημειωθούν εδώ και πολύ καιρό.

Ωστόσο, δεν φάνηκε να έχουν την ίδια γνώμη και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο στη συνέχεια.

Έτσι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Χιωτάκης έθιξε το θέμα της ασφάλειας στον Δήμο, συνδυάζοντάς το και με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Καπάτσος (Ελληνική Αυγή) ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας στον Δήμο Κηφισιάς «είναι πολύ πιο σημαντικό από τις ενημερώσεις για τα Κούλουμα και τις φιέστες στον Δήμο», τονίζοντας ότι έχει στοιχεία που δείχνουν την αύξηση εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ είναι χαρακτηριστική η φράση του ότι η Κηφισιά έχει «μετατραπεί σε ανοχύρωτη πόλη και έχει γίνει Τέξας». Παράλληλα, ζήτησε από τη διοίκηση να φέρει το θέμα της ασφάλειας σε κάποια από τις επόμενες θεματικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρέμβαση επί του ζητήματος έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, Βασίλης Βάρσος, ο οποίος ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα της ασφάλειας, αφού, όπως είπε, «είναι πολλά, κ. δήμαρχε, τα σχετικά γεγονότα στο βιβλίο συμβάντων».

Ο κ. Στάθης Κύρλος (Σίγουρα Βήματα), αναφερόμενος σε ένα ανησυχητικό συμβάν σε γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό συγκεκριμένης περιοχής δίπλα στο προαναφερόμενο αθλητικό κέντρο, όπου -όπως υποστήριξε- έχουν παρατηρηθεί ύποπτες κινήσεις.

Τέλος, και η Βάσω Σπηλιοτωπούλου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Εκάλης, αναφέρθηκε σε σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας (“μόνο σε ένα οικοδομικό τετράγωνο σημειώθηκαν 3-4 διαρρήξεις το τελευταίο διάστημα”, όπως είπε χαρακτηριστικά), φαινόμενα που -όπως τόνισε- ήταν σχεδόν άγνωστα στην περιοχή παλαιότερα.

Να σημειωθεί ότι δήμαρχος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί των σχολίων των δημοτικών συμβούλων, ούτε δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα της ασφάλειας προς συζήτηση στο Σώμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet