Η επικοινωνία με τους εφήβους συζητήθηκε στη Σχολή Γονέων Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Η επικοινωνία με τους εφήβους συζητήθηκε στη Σχολή Γονέων Δήμου Κηφισιάς

«Πώς χτίζουμε έναν κώδικα αποτελεσματικής επικοινωνίας με τα παιδιά μας» ήταν το βασικό ερώτημα που τέθηκε στη συζήτηση με τους γονείς τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στη συνάντηση της Σχολής Γονέων του Δήμου Κηφισιάς, με αφορμή την ομιλία της ψυχολόγου Θωμαής Καραλάζου με θέμα «Η τέχνη της επικοινωνίας με το παιδί».

Η κα Καραλάζου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η επικοινωνία με το παιδί είναι τέχνη γιατί η ίδια η διαδικασία της επικοινωνίας είναι περίπλοκη και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς» και πρόσθεσε ότι «όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν υπεύθυνα, ανεξάρτητα, συνεργάσιμα, δημιουργικά, συναισθηματικά ισορροπημένα άτομα και κατά ένα μεγάλο μέρος όλα αυτά τα επιτυγχάνουμε με τη δημιουργική επικοινωνία».

Εξαιρετική ήταν και η ομιλία της ψυχολόγου Κατερίνας Καλλίτση με θέμα «Τι είναι εφηβεία» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των ομιλιών της Σχολής Γονέων του Δήμου Κηφισιάς.

Η κα Καλλίτση αναφέρθηκε στην ψυχο-συναισθηματική υγεία στην Εφηβεία τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από την προσωπικότητα, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόσο των παιδιών όσο και των μελών της οικογένειας. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι διατροφικές διαταραχές, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι εθισμοί (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγος), οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη. Αν δηλαδή η οικογένειά του παρουσιάζει σοβαρά ψυχο-κοινωνικά ελλείμματα, το έφηβο άτομο ενδέχεται να παρουσιάσει εμπλοκή σε επικίνδυνες δραστηριότητες, διάχυση της ταυτότητάς του, δηλαδή έλλειψη αίσθησης σταθερού εαυτού, και σύγχυση. Με τη συμμετοχή και βοήθεια της οικογένειας και ειδικών, όμως, τα προβλήματα μπορούν να προληφθούν και εξαλειφθούν. Αυτό θα βοηθήσει τον έφηβο να έχει επαρκείς διαπροσωπικές σχέσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του και να οδηγηθεί σε μία ικανοποιητική και ευτυχισμένη ενήλικη ζωή».

Οι επόμενες ομιλίες στη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς για τον μήνα Νοέμβριο έχουν ως εξής:

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (Χρ. Λαδά 18, Κηφισιά)

«Υπάρχει τέλειος γονιός;» – Κατερίνα Μαρκαντώνη, ψυχοθεραπεύτρια

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00

ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κώστα Βάρναλη 58)

«Ελεύθερη συζήτηση. Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν το παιδί και τον έφηβο» – Θωμαή Καραλάζου, ψυχολόγος

Υπεύθυνη για τη Σχολή Γονέων του Δήμου Κηφισιάς είναι η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς Κατερίνα Καραλή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet