Η Κηφισιά γιόρτασε την Παναγία Ξυδού στο ιστορικό παρεκκλήσιο
Κοινωνία

Η Κηφισιά γιόρτασε την Παναγία Ξυδού στο ιστορικό παρεκκλήσιο

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών γιορτάστηκε το Γενέθλιον της Παναγίας στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ξυδούς, το οποίο αποτελεί βυζαντινό μνημείο της Κηφισιάς. Η παράδοση συνεχίζεται και όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος των Κηφισιωτών, με πρόεδρο την κ. Βάσω Τσαλαβούτα διοργάνωσε την εκκλησιαστική εκδήλωση με την πρέπουσα τάξη.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος. Πιο συγκεκριμένα παρέστη το απόγευμα της παραμονής στον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Νικάνορα Καραγιάννη, με συλλειτουργούς τους ιερείς του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου π. Θεόδωρο και Απόστολο.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας με προπομπό τη Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς, με μαέστρο τον κ. Φίλιππο Χίου.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Κηφισιωτών.

Το «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έδωσαν επίσης η αντιπεριφεριάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σκορδίλης (Περιβάλλοντος), Αλέξιος Μακρής (Τεχνικής Υπηρεσίας) και Γιώργος Παπαδόπουλος (Οικονομικών), ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Διονυσιώτης, η κοινοτική σύμβουλος Ράνια Ντάλλη, η υπεύθυνη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Μαρία Χριστίνα Τσιάμα, η πρόεδρος της ΠΡΟΝΟΗ Αγγελική Βαλασοπούλου, το Δ.Σ. του Συλλόγου των Κηφισιωτών, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet