Η Μικτή & Παιδική Χορωδία Δήμου Κηφισιάς στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος
Κοινωνία

Η Μικτή & Παιδική Χορωδία Δήμου Κηφισιάς στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος

Η ετήσια καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής & Παιδικής Χορωδίας του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Οι δύο χορωδίες, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Αρβανίτη, χάρισαν στο κοινό αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κι όχι μόνο, στο μυστηριακό περιβάλλον του Ναού, ο οποίος είχε γεμίσει από νωρίς από κόσμο.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της συναυλίας ευχαριστώντας τα μέλη των δύο χορωδιών, καθώς και τον μαέστρο Θανάση Αρβανίτη για τη μουσική προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στα μουσικά δρώμενα του Δήμου μας.

Η Μικτή Χορωδία του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη. Είναι μία τετράφωνη χορωδία ενηλίκων με ρεπερτόριο από έργα προκλασσικής, κλασσικής, σύγχρονης και μοντέρνας μουσικής, Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Η Χορωδία έχει συμπράξει με μεγάλες ελληνικές ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ), μικρότερα μουσικά σύνολα και πλήθος διακεκριμένων τραγουδιστών, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Νένα Βενετσάνου, Μανώλης Μητσιάς, Μανώλης Λιδάκης, Μαρία Σουλτάτου, Γιάννης Κούτρας και με τη σοπράνο Τζένη Δρυβάλα. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Λυκαβηττού, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε πολλούς άλλους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία) και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και ηχογραφήσεις. Από τον Ιανουάριο 2004 μέχρι και σήμερα τη χορωδία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς ιδρύθηκε το 2012. Διανύοντας τον έκτο χρόνο της λειτουργίας της, με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη, έχει συγκεντρώσει, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, τα θετικότερα σχόλια με την επιτυχημένη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις και Φεστιβάλ του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet