Ιατρικός Σύλλογος Κηφισιάς: Ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από την πανδημία
Κοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος Κηφισιάς: Ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για τη διέξοδο από την πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα για περισσότερο από ένα χρόνο με εκατομμύρια κρούσματα, θανάτους και ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες, όπως αναφέρει ο Τοπικός Ιατρικός Σύλλογος Κηφισιάς, ο οποίος καλεί τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την ιδέα του εμβολιασμού, ως τον τρόπο διαφυγής από τον «ζόφο» της πανδημίας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο Σύλλογος σημειώνει τα εξής:

Καθώς δεν υπάρχει ειδική και αποτελεσματική θεραπεία, το μόνο μέτρο που μπορεί να μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού είναι ο εμβολιασμός. Τα μέτρα αποστασιοποίησης έχουν επιφέρει κούραση, προοδευτική χαλάρωση και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Τα εμβόλια εδώ και τρεις σχεδόν αιώνες που εφαρμόζονται είναι από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της επιστήμης, έχουν σώσει και εξακολουθούν να σώζουν εκατομμύρια ανθρώπους από θάνατο και αναπηρίες και έχουν εξαφανίσει σοβαρές ασθένειες από τον υγειονομικό χάρτη.

Με τον εμβολιασμό χορηγούμε στον οργανισμό αδρανοποιημένους (νεκρούς) ιούς, ή κομμάτια του ιού, ή γενετικό υλικό του ιού με σκοπό να προκαλέσουμε τον οργανισμό να δημιουργήσει αντισώματα (χωρίς ο ίδιος να νοσήσει), ώστε την επόμενη φορά που θα έλθει σε επαφή με τον ιό να προστατευθεί και να μην νοσήσει ή να νοσήσει πολύ ήπια.

Η τεράστια συνεργατική παγκόσμια προσπάθεια ερευνητικών κέντρων και εταιρειών συνετέλεσαν στην ταχύτατη ανακάλυψη του εμβολίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με ασφάλεια. Ουσιαστικά σήμερα η επιστήμη καρπώνεται προσπάθειες περίπου 40 ετών για την χρήση της μεθόδου του mRNA στα σύγχρονα εμβόλια. Το mRNA βρίσκεται μόνο στο κυτταρόπλασμα και δεν εισέρχεται στον πυρήνα και επιπλέον αποδομείται ταχύτατα μετά τον εμβολιασμό. Οι μόνες συχνές ήπιες παρενέργειας είναι αυτές που παρατηρούνται και στους περισσότερους εμβολιασμούς δηλαδή πόνος στο σημείο έγχυσης, μυαλγίες και ήπια αδιαθεσία που διαρκεί λίγες ώρες.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα συνεχή lockdown και τη μάστιγα που μας ταλανίζει.

Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, τους οικείους μας και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet