«Καλές πρακτικές» από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

«Καλές πρακτικές» από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη», Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, το οποίο έλαβε χώρα από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και συγκεκριμένα σε Συμπόσιο με θέμα «Το παραμύθι ως εργαλείο πρόληψης στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση», με διοργανώτρια την ομότιμη καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι, παρουσιάστηκε η βραχεία παρέμβαση του Κ.Π. «Προνόη» με τίτλο «Ο Γελαστός και η Ζωηρούλα, μία ιστορία αληθινής φιλίας» και με θέμα τη φιλία, για μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται ήδη εδώ και 3 χρόνια στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κηφισιάς. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, μία πρωτότυπη, ολοκληρωμένη δημιουργία, τμήματος της Ομάδας Εθελοντών του Κ.Π. «Προνόη». Η Ομάδα λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια με εμπνεύστρια και δημιουργό την κοινωνική λειτουργό, ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος Πρόληψης Κ.Π. ΠΡΟΝΟΗ, Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου, η οποία ήταν και η υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης αυτού του προγράμματος.

Την παρουσίαση της βραχείας παρέμβασης στο Συμπόσιο έκαναν η κ. Αικατερίνη Γληνού-Βελέντζα και η κ. Δωροθέα Λοΐζου, δύο από τις τέσσερις εθελόντριες της ομάδας συγγραφής του προγράμματος.

Η παρουσίαση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τις εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, στελέχη πρόληψης, φοιτητές που είχαν γεμίσει το αμφιθέατρο, εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν στο πρόγραμμα, για να το εφαρμόσουν σε κέντρα και δημοτικά σχολεία ανά την Ελλάδα, ενώ, όπως ενημερώνει το Κέντρο, ήρθαν ήδη σε επικοινωνία με το Κ.Π. «Προνόη».

Με αφορμή το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό, η διοίκηση του Κέντρου επισημαίνει τα εξής: «Η επιτυχία αυτή ενδυναμώνει το Κέντρο Πρόληψης “Προνόη” να συνεχίσει το ουσιαστικό και πρωτοπόρο έργο του, με ωφέλεια της ευρύτερης κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet