«ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»: Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς
Κοινωνία

«ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»: Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος επιμορφωτικό σεμινάριο στο προληπτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ», το οποίο στηρίζεται στο Εκπαιδευτικό Υλικό για την πρόληψη του καπνίσματος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία των Κέντρων Πρόληψης Ν. Θεσσαλονίκης.

Το εκπαιδευτικό υλικό «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ο γενικός στόχος της παρέμβασης στους εκπαιδευτικούς είναι η εκπαίδευσή τους σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος και η υποστήριξή τους στην εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στον χώρο του σχολείου.

Το κάπνισμα αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας στη διάρκεια του 20ού αιώνα και θεωρείται ως υπ΄ αριθμόν ένας προλήψιμος αιτιολογικός παράγοντας  νοσηρότητας και θνησιμότητας  παγκοσμίως.

Περιγραφή 1ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο  «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ» πρόκειται να υλοποιηθεί σε 2 μέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς, με βιωματικό τρόπο, το εγχειρίδιο μέσω της επεξεργασίας θεματικών ενοτήτων.

 Οι ειδικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • Η κατανόηση της σημασίας της πρόληψης για την αποφυγή ή την καθυστέρηση έναρξης καπνίσματος.
  • Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις εξαρτήσεις και η ανάδειξη του ρόλου τους στην πρόληψης των μαθητών.
  • Η επιμόρφωση και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στο υλικό πρόληψης καπνίσματος.
  • Η παροχή γνώσεων και μεθοδολογίας, αλλά και η πρακτική εξάσκηση στην υλοποίηση ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων πρόληψης στους μαθητές σχετικά με το κάπνισμα.
  • Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και η διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με θέματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου.
Ημερομηνίες Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
  • Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, 10:00-18:00
  • Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015,   10:00-18:00

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).

Συντονίστρια του προγράμματος: κα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή σύμβουλος.

Αριθμός μελών:  15 – 18 άτομα.

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10, Κηφισιά

Δήλωση συμμετοχών: τηλεφωνικώς στο Κέντρο Πρόληψης ή στείλτε την αίτησή σας γραπτώς μέσω e-mail στο [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet