Καταψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης Κοινωνία Παρούσα για μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους στις οικίες στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Καταψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης Κοινωνία Παρούσα για μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους στις οικίες στον Δήμο Κηφισιάς

Στην καταψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη προχώρησε η παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη κατά τη χθεσινή (25/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επικεφαλής της παράταξης κ. Αγγελική Παπάζογλου ζήτησε τη μείωση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους για τις οικίες οριζόντια σε όλον τον Δήμο και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες μέσα στη δεδομένη συγκυρία του κορωνοϊού που επιφέρει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στα περισσότερα νοικοκυριά και με δεδομένο ότι ο Δήμος θα αποκτήσει σημαντικά επιπλέον έσοδα από τις δηλώσεις των πρόσθετων τετραγωνικών των δημοτών, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Όπως επισημαίνει η Κοινωνία Παρούσα, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και υπερψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής που βασίστηκε στη δημιουργία δύο ειδικών ζωνών σε Κηφισιά και Ν. Ερυθραία στη μία με διατήρηση των τελών ως έχουν και στην άλλη (Εργατικές, Αιγυπτιώτες, συνοικισμός Ν. Ερυθραίας) με μικρή μείωση της τάξης 7% την ίδια στιγμή που στην Εκάλη υπήρξε μόνο μία ζώνη με ενιαίο συντελεστή σε όλη τη Δημοτική Ενότητα και με σημαντική μείωση του τέλους στο ύψος του 16%.

Παράλληλα, η παράταξη της κ. Παπάζογλου υπογραμμίζει ότι επανάφερε τις προτάσεις που είχε καταθέσει κατά την ειδική συνεδρίαση για την καθαριότητα, υποστηρίζοντας ότι είναι επιτακτικό να υπάρξει ειδική μελέτη και αξιολόγηση, τόσο της λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας, όσο και την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος από τη γραμμή της σύνδεσης του τέλους με τα τετραγωνικά των οικιών στη λογική της χρέωσης ανάλογα με τα παραγόμενα απόβλητα από το νοικοκυριό με κίνητρα στους δημότες για την ανακύκλωση – «πληρώνω όσο πετάω».

Για την επιλογή ειδικών συντελεστών και ζωνών εντός του Δήμου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των περιοχών η κ. Παπάζογλου υιοθέτησε πρόταση που διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για μία διαπαραταξιακή επιτροπή που έγκαιρα θα κάνει τη σχετική επεξεργασία και θα προετοιμάσει καλύτερα την πρόταση την επόμενη φορά, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της με την επιλογή η Εκάλη να διατηρήσει ενιαίο τέλος για όλη τη Δημοτική Ενότητα και ανεξάρτητα εάν πρόκειται για οικίες άνω ή κάτω των 100τ.μ., καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet