Κηφισιά: Συνελήφθη 56χρονος για απάτες σε βάρος εταιρειών ταχυμεταφορών
Κοινωνία

Κηφισιά: Συνελήφθη 56χρονος για απάτες σε βάρος εταιρειών ταχυμεταφορών

Χειροπέδες σε 54χρονο Έλληνα πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου 2022 στην Κηφισιά αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης. Ο συλληφθείς κατηγορείται για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο 56χρονος, από κοινού με τους συνεργούς του, από τον Μάρτιο πραγματοποιούσαν συστηματικά απάτες σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρειών ταχυμεταφορών. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως υποψήφιοι αγοραστές κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας και αφού επιτύγχαναν συμφωνία με τους εκάστοτε πωλητές, κανόνιζαν να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία με τη διαδικασία της αντικαταβολής μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Στο στάδιο της παράδοσης του δέματος στο υποκατάστημα οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ και παριστάνοντας τους πωλητές, έστελναν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο υποκατάστημα, στο οποίο αναφερόταν δήθεν συμφωνημένη μείωση στο ποσό της αντικαταβολής, συνήθως στο ένα δέκατο περίπου της αρχικά συμφωνηθείσας τιμής. Μετά από λίγο εμφανιζόταν ο αγοραστής στο υποκατάστημα και παραλάμβανε το δέμα, καταβάλλοντας το μειωμένο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο ίδιος αποστείλει.

Προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης κατά την παραλαβή του δέματος από το υποκατάστημα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απάτης σε υποκατάστημα στην Κηφισιά συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών και κατόπιν επιτήρησης παράδοσης κινητού με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εμφανίστηκε ο 56χρονος με πλαστό δελτίο ταυτότητας για να παραλάβει το δέμα και συνελήφθη.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς εξιχνιάστηκαν επιπλέον 12 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μεθοδολογία.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 56χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet