Κοινωνία Παρούσα: Εφησυχασμένη και ελάχιστα διεκδικητική η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς στο θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών
Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα: Εφησυχασμένη και ελάχιστα διεκδικητική η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς στο θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών

H δημοτική παράταξη Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη εκφράζει τη θλίψη της για την ανείπωτη καταστροφή του δασικού πλούτου, της πανίδας και των περιουσιών των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Αθήνας, της Βόρειας Εύβοιας, της Ηλείας και της Αρκαδίας. Παράλληλα, δηλώνει τη συμπαράστασή της σε όσους και όσες έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές και στις οικογένειες τους, προσθέτοντας ότι, από την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκε και συμμετέχει σε δράσεις αλληλεγγύης για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού.

Όμως, την ίδια στιγμή, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της, Αγγελική Παπάζογλου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος Κηφισιάς βιώνει μέσα σε λίγους μήνες μία δεύτερη καταστροφή μετά τη «Μήδεια», «γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και την αγωνία μας για τον βαθμό ετοιμότητας του Δήμου στο να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της “Μήδεια” μέσα στην αντιπυρική περίοδο».

Στη συνέχεια κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειώςν της πρόσφατης πυρκαγιάς, ενώ ταυτοχρόνως «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» απέναντι «στο κλίμα εφησυχασμού και εξωραϊσμού το οποίο διαγνώσαμε από πλευράς της δημοτικής αρχής, τόσο για την εκτίμηση της κατάστασης όσο και για την περαιτέρω κινητοποίηση που απαιτείται για τα παραπάνω φλέγοντα ζητήματα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επεσήμανε «την πλήρη απουσία ουσιαστικής κριτικής και ατζέντας διεκδίκησης προς την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση, που προφανώς έχουν την πρώτη ευθύνη για την αποκατάσταση και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet