Κοινωνία Παρούσα: Να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας
Κοινωνία

Κοινωνία Παρούσα: Να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας

Η προεκλογική δουλειά για τη δημοτική παράταξη Κοινωνία Παρούσα ξεκίνησε με την επίσκεψη της κ. Αγγελικής Παπάζογλου, υποψήφιας δημάρχου Κηφισιάς καθώς και αντιπροσωπείας της παράταξης στα γραφεία της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στο πλαίσιο των επαφών με θεσμικούς φορείς.

Στην επίσκεψη αυτή, η κ. Αγγελική Παπάζογλου συναντήθηκε στα γραφεία της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Χαρωνίτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Στέλλα Πολίτου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα εκκρεμή αιτήματα του Δήμου Κηφισιάς, αναφορικά με τη συντήρηση και επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, καθώς και την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.

Έμφαση δόθηκε από την υποψήφια δήμαρχο Κηφισιάς στην πορεία των εργασιών αναφορικά με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ερυθραίας, η αποκατάσταση του οποίου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ν. Ερυθραίας και της σχολικής κοινότητας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωποι με προσωρινές και πρόχειρες στεγαστικές λύσεις στο προαύλιο του σχολείου έως την μετεγκατάστασή του σε νέο χώρο.

H κ. Αγγελική Παπάζογλου αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία που έχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ερυθραίας, ένα εμβληματικό διατηρητέο κτήριο που μόρφωσε από το 1931 πολλές γενιές Ερυθραιωτών και πρέπει να επιστρέψει σε λειτουργία και χρήση άμεσα με κατοχυρωμένη μία σύγχρονη, ασφαλή και προσβάσιμη από όλους υλικοτεχνική υποδομή.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε η υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς και η αντιπροσωπεία του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνία Παρούσα ενημερώθηκε ότι για την υλοποίηση του έργου «1ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας – Στερέωση και Αποκατάσταση Διατηρητέων Κτιρίων και Προσθήκη Στατικώς Ανεξάρτητου Κτηρίου – Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις» η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020 και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.022.000,00 ευρώ. Τα στοιχεία του φακέλου έχουν, όπως επισημαίνει ο συνδυασμός, ήδη κατατεθεί στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. ενώ, απομένει η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. στην οποία ο Δήμος θα πρέπει να καλύψει από πιστώσεις του ένα μέρος από το ως άνω ποσό ύψους 2.055.141,02 ευρώ διότι αφορά σε εργασία ανακαίνισης – επισκευής διατηρητέου κτιρίου το οποίο είναι μη επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η υποχρέωση από πλευράς του Δήμου η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. θα επανυποβάλει την πρόταση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Σε επικοινωνία που είχε ο συνδυασμός Κοινωνία Παρούσα με την Περιφέρεια Αττικής ξεκαθαρίστηκε ότι η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του σχολείου είναι πλήρως διασφαλισμένη εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου και της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και κατατεθεί εκ νέου το αίτημα με πλήρη τον φάκελο.

Η κ. Παπάζογλου σχολίασε ότι: «Ο Δήμος, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη των σχολικών υποδομών, οφείλει να διασφαλίζει την επαρκή συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων κτηρίων, καθώς και την κάλυψη των αναγκών στέγασης  με ανέγερση νέων κτιρίων και να παρακολουθεί στενά την πορεία των εργασιών και των συνεργιών που απαιτούνται. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των παιδιών μας και υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας.

»Ως Κοινωνία Παρούσα δεσμευόμαστε στους πολίτες της Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης ότι από τώρα και μετά την εκλογή μας θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε για την επίσπευση των διαδικασιών, την εξεύρεση λύσεων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet