Αύξηση του αριθμού των ευπαθών ομάδων στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Αύξηση του αριθμού των ευπαθών ομάδων στον Δήμο Κηφισιάς

Σημαντικά στοιχεία για τις κοινωνικές δομές αλλά και για την αύξηση του αριθμού των ευπαθών ομάδων στον Δήμο Κηφισιάς προέκυψαν από την παρουσίαση – απολογισμό του έργου του  Νομικού Προσώπου Κοινωνική Μέριμνα, από τον πρόεδρο του Απόστολο Κασιούρα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.

Στοιχεία από την Κοινωνική Μέριμνα Δήμου ΚηφισιάςΣύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κασιούρας ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη είναι συνεχώς αυξανόμενος. Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφερε, ότι ο αριθμός των σιτιζόμενων οικογενειών το 2015 αυξήθηκε κατά 80% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και άλλες οικογένειες, οι οποίες προμηθεύονται τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο (αύξηση κατά 20%) αλλά και τα άτομα που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους, το Κοινωνικό Φαρμακείο (αύξηση κατά 35%). Μεγάλη είναι επίσης η αύξηση των δημοτών που επισκέπτονται τα ιατρεία του Δήμου Κηφισιάς (Πολυιατρείο και Δρυμπέτειο) εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε δημότες που δοκιμάζονται όπως: μαστογραφίες, εξετάσεις πρόληψης καρκίνου του παχέως εντέρου, σπιρομετρήσεις κ.ά.

Στοιχεία από την Κοινωνική Μέριμνα Δήμου ΚηφισιάςΗ Κοινωνική Μέριμνα στηρίζει, επίσης, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου με συμμετοχή παιδιών, οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, που ξεπερνά τα 75.

Με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών καθώς και την προώθηση της συνεργασίας για την ενίσχυση κοινωνικών πολιτικών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις δύο ομάδων Σουηδών (κοινωνικοί επιστήμονες) σε κοινωνικές δομές  του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ε συντονισμένες προσπάθειες της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς μεταξύ άλλων έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των κτηρίων της, διατηρήθηκαν τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στη Νέα Ερυθραία και δημιουργήθηκε το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet