Κοινωνικό Παντοπωλείο απέκτησε η Νέα Ερυθραία
Κοινωνία

Κοινωνικό Παντοπωλείο απέκτησε η Νέα Ερυθραία

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δημοτικής Ιματιοθήκης Νέας Ερυθραίας, στις εγκαταστάσεις της δομής (Αθ. Διάκου & Αναξαγόρα 16).

Ο Δήμος Κηφισιάς, στην προσπάθειά του να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών, δημιούργησε και δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο και συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία. Μια υπηρεσία όπου οι άποροι, μπορούν να προμηθευτούν είδη διατροφής, καθαριότητας και υγιεινής.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και η Δημοτική Ιματιοθήκη. Η λειτουργία της αποσκοπεί στη δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, σε πολίτες, κατοίκους του Δήμου μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Ντέτσικας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού, κ. Κύριλλου, παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, του αντιδημάρχου Νέας Ερυθραίας, Μιχάλη Καυγαλάκη, αντιδημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημάρχων, καθώς και δημοτών και κατοίκων της Νέας Ερυθραίας.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, καλωσόρισε τον κόσμο στις εγκαταστάσεις όπου επίσημα ξεκίνησε η λειτουργία του  Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δημοτικής Ιματιοθήκης Νέας Ερυθραίας. Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τη στενή συνεργασία της Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού με τον Δήμο Κηφισιάς για τη δημιουργία του δεύτερου Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Νέα Ερυθραία. Με τη νέα δομή ενισχύονται και στηρίζονται στην πράξη συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η  Δημοτική Ιματιοθήκη Νέας Ερυθραίας έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο μας στην Κηφισιά, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο όπου εξυπηρετούνται 200 άτομα καθημερινά, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας. Ο Δήμος διαθέτει επίσης δύο δομές Δημοτικών Πολυιατρείων, όπου άποροι, άνεργοι και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού του Δήμου Κηφισιάς, εξετάζονται δωρεάν.

Κλείνοντας, ο κ. Θωμάκος ευχαριστίες απηύθυνε σε όλους όσοι από τις υπηρεσίες του Δήμου συνέβαλαν στη διαμόρφωση και στη δημιουργία του χώρου όπου στεγάζονται οι δομές, και ιδιαιτέρως στον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας, Μιχάλη Καυγαλάκη, την πρόεδρο της ΔΕΠ, Κατερίνα Καραλή, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσούλο, καθώς και στους αυτοδιοικητικούς, τους επιχειρηματίες και τους πολίτες που προσέφεραν επιταγές και τρόφιμα και την ημέρα των εγκαινίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Ερυθραίας.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, επεσήμανε από την πλευρά του ότι υλοποιήθηκε μια από τις βασικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής.

«Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αγγίζει περισσότερο τους ανθρώπους των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων. Η κατάσταση αυτή ήταν η αφορμή για εμάς τη διοίκηση, να σκύψουμε με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη τη βοήθειά μας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Νέα Ερυθραία, αποτελεί μία σύμπραξη του Δήμου Κηφισιάς και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, προκειμένου να βοηθηθούν κάτοικοι και δημότες της Νέας Ερυθραίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά προϊόντα. Η αγκαλιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, κ. Κύριλλου, αλλά και του δημάρχου Κηφισιάς, κ. Γιώργου Θωμάκου, έγινε αγκαλιά όλης της Δημοτικής μας Ενότητας» τόνισε.

Ο κ. Καυγαλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο που διαδραματίζει η Ιερά Μητρόπολη στον Δήμο μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στη στήριξη των συμπολιτών μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας (Αθ. Διάκου & Αναξαγόρα 16) θα λειτουργεί προσωρινά ως εξής: 8:30 – 13:30  λειτουργία μόνο για συλλογή τροφίμων και πραγμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet