Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Π. «Προνόη» και συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων»
Κοινωνία

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Π. «Προνόη» και συνάντηση της «Ακαδημίας Γονέων»

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα «Σχέσεις ποιοτικές Γονέων – Εφήβων: ποιοτικές ή ζητούμενο;» και προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Λίλιαν Μαρκάκη, ψυχίατρο – ψυχοθεραπεύτρια και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Η ομιλία ξεκίνησε με αφόρμηση την ανάγνωση ενός ποιήματος του Χαλίλ Κιμπράν για τη σχέση γονέων – παιδιών και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και ερωτημάτων, μεταξύ των συμμετεχόντων και της ομιλήτριας, αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και εφήβων. Μέσα από την ομιλία της, η κ. Μαρκάκη εξήγησε στους παρευρισκομένους, την κρισιμότητα του αναπτυξιακού σταδίου που διανύουν οι έφηβοι, αλλά και τον σημαντικό ρόλο των γονέων στη διαμόρφωση ποιοτικών σχέσεων με τα παιδιά τους. Η έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ποιοτικής, παρά ποσοτικής αλληλεπίδρασης με εκείνα, καθώς και στην ανάγκη για επικοινωνία και μεταεπικοινωνία, ιδιαίτερα μετά από μία σύγκρουση. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία της θέσπισης και τήρησης σταθερών ορίων, καθώς και η αξία της διαθεσιμότητας και της σταθερότητας στη συμπεριφορά των γονέων. Την ομιλία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργητική συμμετοχή, γονείς, εκπαιδευτικοί, εθελοντές, φοιτητές και φίλοι του Κ.Π. «Προνόη».

Μετά τη λήξη της εξαιρετικής αυτής ομιλίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Π. «Προνόη» από την πρόεδρο του Κέντρου, Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Π. «Προνόη» κ. Βαλασοπούλου και κ. Βενιζέλου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Παπαδόπουλος και Γ. Σκορδίλης.

Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Κηφισιάς. Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς είναι η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας MSc – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στον χώρο του Κ.Π. «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά).

Για περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e-mail:[email protected] και τηλεφωνικά στο τηλ. 210 8082673 εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet