Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς
Φωτό: Ευάγγελος Λουτριώτης
Κοινωνία

Λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς

Με λαμπρότητα κι ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών κατά του κορωνοϊού, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, πανοσιολογιώτατο αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο και ιερείς του Ιερού Ναού και της Μητροπόλεως.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Αλέξιος Μακρής και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας», Λίλα Παπαδημητρίου, συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πλαισίωσαν τιμητικά οι Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Κηφισιάς «Αντρέας Κατεβαίνης», υπό τον μαέστρο Φίλιππο Χίο.

Οι πιστοί και οι αιρετοί που παρευρέθηκαν κρατούσαν μεταξύ τους αποστάσεις και φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, ενώ τα μέτρα τηρήθηκαν και στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας στις πέριξ του Ναού οδούς.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet