Μαζική συμμετοχή πολιτών σε ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς για τα διόδια
Κοινωνία

Μαζική συμμετοχή πολιτών σε ενημέρωση του Δήμου Κηφισιάς για τα διόδια

Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου στην ενημερωτική εκδήλωση «Συνάντηση πολιτών για τα διόδια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, στις Αδάμες.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αγωνίζεται για έναν Δήμο καθαρό από διόδια» τόνισε ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων μετά και την έγκριση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το αρμόδιο υπουργείο. Επανέλαβε, επίσης, τις ένδικες ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο Κηφισιάς, υπενθυμίζοντας, μεταξύ άλλων, την παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2016, αλλά και τη δέσμευση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη ότι «δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια εντός του αστικού ιστού».

Ειδικότερα, ο δήμαρχος:

  • Ανέλυσε τις  περιβαλλοντικές, κυκλοφορικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από ενδεχόμενη εγκατάσταση των πλευρικών «παράλογων» διοδίων.
  • Εξήγησε στους πολίτες ότι ο Δήμος θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά αφού, όπως είπε, «υπάρχει ένα στενό, ακατάλληλο και ανασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο».
  • Μίλησε για διάχυση της κίνησης στο τοπικό δίκτυο του Δήμου από την εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής διοδίων (πλευρικά, αναλογικά, ηλεκτρονικά).
  • Ενημέρωσε για τον διεθνή διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια, επισημαίνοντας ότι δεν έχει δοθεί στους Δήμους η σχετική μελέτη προκειμένου να κρίνουν τα δεδομένα και να εκτιμήσουν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις. «Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η ενημέρωση, αν ήταν σήμερα και εκπρόσωποι του αρμόδιου υπουργείου, οι οποίοι προσκλήθηκαν» τόνισε ο κ. Θωμάκος.
  • Προανήγγειλε συγκέντρωση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών.
  • Επανέλαβε τις ένδικες ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της  ΜΠΕ, σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
  • Αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο Κηφισιάς, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την πρωτότυπη παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2016, αλλά και τη δέσμευση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια στον αυτοκινητόδρομο που εξυπηρετεί αστικές μετακινήσεις.

Ακολούθησε η συνοπτική ιστορική ενημέρωση για το θέμα των διοδίων από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνας του Δήμου, Δημήτρη Λιανό, καθώς και το μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Κατοίκων των εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου Συνοικιών, Δημήτρη Κυριαζόπουλο.

«Η Περιφέρεια είναι με την πλευρά των Δήμων, όχι με λόγια αλλά με έργα, στο μέγεθος που μας αναλογεί» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα ενάντια στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Τη σταθερή θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης κάθε είδους διοδίων επανέλαβε ο δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, τονίζοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, ότι «είναι σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου με κοινές ενέργειες και δράσεις να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων».

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, την οποία συντόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Σάντυ Πατρινού, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και από συλλογικούς φορείς οι οποίοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων στην περιοχή. Παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Διονύσου, συνοικιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες και δημότες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet