Με πλήθος εκδηλώσεων τίμησε την 25η Μαρτίου ο Δήμος Κηφισιάς
Φωτογραφία: Μάριος Καραγεωργίου
Κοινωνία

Με πλήθος εκδηλώσεων τίμησε την 25η Μαρτίου ο Δήμος Κηφισιάς

Με λαμπρότητα, τιμή και περηφάνια πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Κηφισιάς. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ.- ΠΑΣΟΚ Βόρειου Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδο, ως εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Ακαδημία Κηφισιάς, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκε με το χορευτικό τμήμα του Νομικού Προσώπου «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, μπροστά από το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας. Ο δήμαρχος Κηφισιάς στην ομιλία του είχε επισημάνει ότι δεν θα αργήσει η μέρα όπου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού θα ξαναγυρίσουν στο ιστορικό σχολείο. «Η πρόοδος των έργων είναι εξάλλου εμφανής», όπως σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, μαθητές, κρατώντας ψηλά την Ελληνική σημαία, απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821. Παρέλασαν με περηφάνια και καταχειροκροτήθηκαν στη Νέα Ερυθραία. Την επιτακτική ανάγκη για ειρήνη στη Ουκρανία και σε όλον τον κόσμο τόνισε στον πανηγυρικό της ημέρας ο δήμαρχος Κηφισιάς, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία τιμά φέτος ο Δήμος με επίκεντρο τη Νέα Ερυθραία. Τα λάβαρα των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Μνήμης κρατούσαν μαθητές του Αναξαγόρειου Λυκείου, ενώ παρέλασαν με το μηχανοκίνητο τμήμα τους οι Εθελοντές Διασώστες Δασοπυροσβέστες.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών άνοιξαν την παρέλαση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet