Με  σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς
Φωτογραφία: Μάριος Καραγεωργίου
Κοινωνία

Με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Κηφισιάς

Με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου, η Επέτειος του «ΟΧΙ» στον Δήμο Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, μαθητριών και μαθητών και πολιτών.

Τιμώντας τους ήρωες του έπους πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων προγόνων μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Δήμου Κηφισιάς.

Με υπερηφάνεια για το «ΌΧΙ» του ’40, παρέλασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και Πρόσκοποι, Οδηγοί, Αθλητικά σωματεία και η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, λαμβάνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του δημάρχου Κηφισιάς, των επισήμων και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς.

Επίσης, με παραδοσιακές στολές, παρέλασαν το Γυναικείο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ ακολούθησαν με τα λάβαρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή τα σχολεία της Νέας Ερυθραίας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου, παιάνιζε καθόλην τη διάρκεια της παρέλασης πατριωτικά εμβατήρια.

Το ΟΧΙ του 1940 μας δείχνει τον δρόμο επεσήμανε ο Παναγιώτης Φωτιάδης, μαθητής της Γ’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Κηφισιάς, ο οποίος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία της Εθνικής Επετείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet