Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Δήμο Κηφισιάς

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τιμή και περηφάνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στον Δήμο Κηφισιάς. Με σύμμαχο τον καλό ανοιξιάτικο καιρό πολύς κόσμος παρακολούθησε από κοντά τη μαθητική παρέλαση στη Νέα Ερυθραία. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν για μία ακόμη φορά οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που τίμησαν την εθνική εορτή και χειροκροτήθηκαν τόσο από τους γονείς και συγγενείς τους, όσο και από όλους τους πολίτες.

Ο εορτασμός στον Δήμο Κηφισιάς ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία, όπου τελέσθηκε Δοξολογία, κατά την οποία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Κηφισιάς και εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και Πολιτικών Κομμάτων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας στον οποίο αναφέρθηκε στους αγώνες των προγόνων μας, αλλά και τη σημασία που έχει σήμερα η Επανάσταση του 1821. «Κρατάμε πάντα αναμμένη τη φλόγα της παράδοσης και της μνήμης», επεσήμανε ο κ. Θωμάκος και τόνισε ότι «η αγάπη στην Πατρίδα μας σήμερα πρέπει να εκφράζεται με την: Ομόνοια, Ομοψυχία, Συνεννόηση, Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη».

Ο κόσμος που βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία είχε τη χαρά να απολαύσει την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιά,  αλλά και τις χορευτικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων σε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ ακολούθησε και το παραδοσιακό κέρασμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet